vineri, iunie 9, 2023

Nucile ar trebuie să facă parte din alimentaţie, spun nutriţioniştii, care au asigurări că acestea sunt unul dintre cele mai eficiente mijloace de prevenire a bolilor cardiovasculare.

Nucile sunt bogate în proteine și fibre, precum și în grăsimi mononesaturate și polinesaturate, acizi grași omega 3. În plus, ele sunt o sursă de mangan, cupru, fosfor, vitamina B6 și fier, fiind extrem de benefice pentru sănătate.

Nucile abundă în antioxidanţi

Conținutul de acizi grași omega-3, grăsimi polinesaturate și acizi linolenici din nuci favorizează producția de bacterii benefice în intestin, care, la rândul lor, reduc inflamația și nivelul de colesterol din organism, cu efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular.

Oamenii de știință au realizat un studiu și au ajuns la concluzia că nivelul colesterolului rău din sânge va scădea semnificativ dacă veți mânca câteva nuci în fiecare zi, aproximativ 5-6 bucăți sunt suficiente, cu aport crescut de antioxidanţi.

În același timp, pentru toți participanții la experiment, includerea acestui produs în dietă nu a dus la creșterea greutății corporale, potrivit The Health Site.

Băutura-minune care topeşte grăsimile din sânge

Renumitul chirurg cardiovascular Nikolai Amosov a dezvăluit o reţetă simplă care menţine inima sănătoasă prin scăderea colesterolului din sânge, normalizarea fluxului sangvin, întărirea pereţilor vasculari, dar şi întinerirea celulară.

Potrivit acestuia, pentru preparea băuturii minune este nevoie de cîteva ingrediente simple: 250 de grame de piersici uscate, 250 de grame de stafide maronii, 250 de grame de prune uscate, 250 de smochine confiate, o cană de miez de nucă, zeama de la o lămîie stoarsă şi 250 de grame de miere naturală.

Aceste produse se amestecă într-un blender şi se pun într-un recipient în frigider. Se recomandă consumul acestei băuturi în proporţie de o lingură de trei ori pe zi înainte de mesele principale, în două cure, primăvara şi toamna.

Valorile normale pentru colesterol

Colesterolul total:
valoare normala – pana la 200 mg/dcl,
valoare la limita – intre 201 – 240 mg/dcl,
valoare de risc – peste 240 mg/dcl.

Colesterolul HDL sau colesterol bun:
valoare normala – peste 60 mg/dcl,
valore la limita – intre 40 – 59 mg/dcl,
valoare de risc – mai putin de 40 mg/dcl

Colesterolul LDL sau colesterolul rau:
valoare normala – sub 100 mg/dcl,
valoare buna – intre 100 – 129 mg/dcl,
valoare la limita – 130 – 159 mg/dcl,
valoare de risc – intre 160 – 189 mg/dcl,
valoare de risc crescut – nivelul colesterolului trece de 190 mg/dcl.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private