vineri, iunie 2, 2023

Alimente care controlează tensiunea arterială. Colesterolul crește riscul de probleme cardiovasculare, inclusiv probleme cardiace, cum ar fi atacurile de cord.

Medicamentele îmbunătățesc colesterolul, totuși, experții în sănătate recomandă să meargă pe cale naturală, prin modificarea stilului de viață.

Potrivit Harvard Health, schimbarea alimentelor pe care le consumi ajută la scăderea colesterolului și la îmbunătățirea grăsimilor care plutesc prin fluxul sanguin.

Te-ar mai interesa: Descoperire revoluționară cu privire la tratarea &...

Consumul de alimente care scad lipoproteinele cu densitate joasă – particulele dăunătoare purtătoare de colesterol care contribuie la ateroscleroza care înfunda arterele -, este cea mai bună modalitate de a obține o dietă cu conținut scăzut de colesterol.

Experții în sănătate spun că creșterea colesterolului, a plăcii și a calciului fac arterele dure și înguste. Și astfel, este mai greu pentru inimă să pompeze sânge prin ele. Din acest motiv, tensiunea arterială devine ridicată, provocând diverse boli de inimă, printre care stop cardiac și insuficiență cardiacă.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Diferite alimente scad colesterolul și ajută la echilibrarea tensiunii arteriale în diferite moduri, unele dintre cele recomandate sunt:


Alimente care controlează tensiunea arterială: 1. Ovăz

Considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase și hrănitoare alimente pentru micul dejun, ovăzul ajută la scăderea considerabil a colesterolului și a tensiunii arteriale. Făina de ovăz este încărcată cu fibre vâscoase solubile cunoscute sub numele de beta-glucan, care reduce LDL sau colesterolul rău. Fibrele solubile asigură reducerea absorbției colesterolului în sânge.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Un castron de ovăz vă oferă 1-2 grame de fibre solubile. Potrivit experților în sănătate, fibrele nu se descompun în timpul digestiei și se deplasează lent prin tractul digestiv și absorb apă pe parcurs pentru a forma o substanță asemănătoare gelului.

Cele mai bune tipuri de ovăz care ajută la reducerea nivelului de colesterol sunt:

  • Fulgi de ovăz: Acesta este tipul de ovăz cel mai puțin prelucrat, care este tăiat în 2-3 bucăți cu o lamă de oțel. Au textură mestecioasă și necesită înmuiere și gătire prelungită.
  • Cereale: Acestea sunt gătite la abur, presate cu trafaletul, apoi uscate și astfel timpul lor de gătire este redus semnificativ.
  • Ovăz instant: Acestea sunt, de asemenea, aburite și rulate, dar pentru o perioadă mai lungă, și se rulează în bucăți și mai subțiri.

Vitamina P

2. Citrice

Aceste fructe sunt bogate în pectină, un tip de fibre solubile care scade LDL și echilibrează tensiunea arterială. Citricele precum portocalele, lămâile, ananasul etc. sunt încărcate cu câțiva compuși care pot îmbunătăți markerii sănătății inimii.

Te-ar mai interesa: Femeile vor avea dreptul la concediu plătit de sta...

De exemplu, fibrele lor solubile și flavonoidele pot îmbunătăți nivelul de colesterol prin creșterea colesterolului HDL „bun”.

Dezlegare la peste

Alimente care controlează tensiunea arterială: 3. Pește gras

Cei care nu sunt vegetarieni ar trebui să-și mărească consumul de pește gras precum somonul și macroul și să înlocuiască carnea roșie. Acestea au grăsimi saturate care stimulează LDL și oferă grăsimi omega-3 care scad LDL.

Omega-3 reduc trigliceridele din sânge și, de asemenea, protejează inima, ajutând la prevenirea apariției unor ritmuri anormale ale inimii.

Te-ar mai interesa: Horoscop weekend 2 – 4 iunie, un weekend pli...

Vinete

Vinetele este un aliment cu conținut scăzut de grăsimi și este bogat în fibre și mulți alți compuși bioactivi care au efect de scădere a colesterolului.

Conține saponine, un component chimic din vinete care ajută la scăderea colesterolului total și la creșterea colesterolului bun.

ale alunelor

Alimente care controlează tensiunea arterială: 4. Nuci

Nucile precum migdalele îmbunătățesc foarte mult colesterolul din sânge și țin tensiunea arterială sub control. Un studiu recent a concluzionat că o dietă suplimentată cu nuci poate reduce riscul de complicații cardiace la persoanele care au un istoric de infarct. Toate nucile sunt bogate în calorii, așa că o mână adăugată într-o salată sau consumată ca gustare va fi de folos.

Cele mai bune nuci pentru a reduce nivelul colesterolului sunt:

  • Nuci: Conțin o cantitate mare de acizi grași omega-3 care scad efectiv nivelul LDL.
  • Fistic: Acestea sunt încărcate cu fibre, potasiu și antioxidanți
  • Migdale: Aceste nuci sunt bogate în fibre, în afară de vitamina E și magneziu, și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și, de asemenea, a tensiunii arteriale.

Alimente care controlează tensiunea arterială: 5. Uleiuri vegetale

Folosirea uleiurilor vegetale lichide, cum ar fi canola, floarea soarelui, șofranul și altele în loc de unt, untură sau scurtătură atunci când gătiți sau la masă ajută la scăderea LDL.

Aceste uleiuri conțin grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care ajută la scăderea colesterolului LDL dăunător și la creșterea HDL-ului sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private