duminică, august 14, 2022

Mihaela Bilic: „Este suficient să mănânci un măr sau o banană și după o oră vei constata că ai o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat!”

Unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști din România a povestit cum prietena ei a fost oprită de Poliție pentru un filtru. Femeii i s-a pus fiola, iar rezultatul a constatat că a consumat alcool. Mihaela Bilic a dezvăluit că prietena sa a avut un adevărat șoc, ținând cont de faptul este musulmană și nu a băut niciodată.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Alcoolemie de 0,07 după ce mănânci un măr SAU o banană

Seară de primăvară pe străzile capitalei. Filtru de poliție după miezul nopții-control pentru consumul de alcool la toți șoferii. Femeia râde bucuroasă, are permisul de numai câteva luni și până acum nu a fost oprită niciodată de poliție.

Cat despre alcool nici nu-i știe gustul, este de religie musulmană și pentru ea alcoolul nu există! Schimbă câteva replici ironice cu polițistul de genul “pe mine nu m-ați nimerit..”. Se dezinfectează metodic cu soluție alcoolică, scoate muștiuc-ul din punga sigilată și se pune amuzată pe suflat.

Mai întâi i se pare că n-a auzit bine sau că este o glumă proastă când polițistul o informează că trebuie să-i suspende permisul pe motiv de consum de alcool. Privește înmărmurită fiola și cifrele halucinante îi joacă în fața ochilor: 0,03 la mie, nivelul de alcool în aerul expirat! Râsul se transformă brusc în disperare, situația e absurdă, ea nu a consumat alcool niciodată, cu atât mai puțin în seara asta?!?! Permisul e viața ei, a așteptat atât de mult până s-a hotărât să-și conducă propria mașină, să se bucure de libertate la volan. Și acum este amenințată că își pierde permisul, este acuzată că a consumat alcool… coșmarul nu are limite”, a povestit Bilic.

Te-ar mai interesa: Rugăciune specială către Sfânta Maria. Ce se întâm...

Prietena cunoscutului nutriționist a refuzat să recunoască faptul că a consumat alcool, așa că a fost dusă la Institutul medico-legal.

„Refuză să recunoască fapta și cere să fie dusă la Institutul medico-legal, cineva trebuie să-i facă dreptate! E mai mult decât un permis de conducere, sunt puse la îndoială onoarea și demnitatea ei. Chiar și drumul în plină noapte făcut în mașina Poliției are accente de film de groază… Privește năucită în jur fără să înțeleagă nimic din ce i se întâmplă, și dacă ar fi la camera ascunsă gluma e mult prea proastă și plină de cinism.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Mihaela Bilic îi atenționează pe șoferi: Dezinfectarea mâinilor cu soluție alcoolică de 70% a dus indirect la pozitivarea probei

Misterul alcoolemiei a fost dezlegat abia la spital. Medicul care i-a recoltat sânge i-a pus tot felul de întrebări, explicând că există multe variante pentru care alcoolemia poate fi afectată, cu toate că persoana în cauză nu a consumat alcool.

„Înainte de a-i recolta sînge, doamna doctor o supune unor întrebări neașteptate: când a mâncat ultima oară și ce a mâncat, ce gesturi a făcut înainte de a sufla în fiolă? I se explică că există o multitudine de factori care pot duce la un rezultat pozitiv și cel mai banal dintre ei este consumul de fructe.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Este suficient să mănânci un măr sau o banană și după o oră vei constata că ai o alcoolemie de 0,07 în aerul expirat! Ce s-a întâmplat? Fructoza a fermentat în ficat și s-a transformat în alcool. Deci cum o dai, cum o sucești, din fructe tot alcool rezultă, indiferent dacă le mănânci proaspete sau le pui la fermentat în butoi.

Iar în cazul ei explicația a fost și mai simplă, dezinfectarea mâinilor cu soluție alcoolică de 70% a dus indirect la pozitivarea probei.

Te-ar mai interesa: 4 motive care te împing la DIVORȚ: Nivelul scăzut ...

E adevărat, povestea pare a fi cu happy-end, însă toată suferința și zbuciumul prin care a trecut prietena mea au fost răvășitoare. Universul are un simț al umorului ciudat când vrea să ne dea o lecție. Nu știu care a fost lecția ei, însă eu știu sigur că o să privesc fructele cu alți ochi: nu de frică că o să mă îmbăt dintr-o ladă de struguri sau de prune, ci din grijă pentru siluetă… Căreia nu-i face bine consumul excesiv de fructe”, a scris medicul nutriționist pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private