luni, martie 27, 2023

Bolile psihice ar putea fi vindecate cu ajutorul ciupercilor halucinogene, sustin cercetatorii americani intr-un studiu recent, publicat in revista Biological Psychiatry.

Ciupercile halucinogene contin o substanta numita psilocibina care actioneaza in creier la nivelul amigdalei, responsabila pentru emotiile negative asociate depresiei sau anxietatii. Potrivit savantilor americani, ingredientul reduce impactul stimulilor negativi asupra creierului, inlaturand simptomele asociate afectiunilor psihice.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Studiul americanilor nu este primul care scoate in evidenta efectele pozitive pentru care psilocibina le are asupra sanatatii emotionale. Si cercetatorii englezi au sesizat in mai multe studii posibilele efecte pozitive ale substantei active in inlaturarea starilor negative.

Americanii sunt increzatori in faptul ca pornind de la aceste descoperiri, vor putea dezvolta un tratament accesibil si fara efecte secundare negative pentru depresie.

Alimentul magic care reface neuronii

Mihaela Bilic explică pe larg efectele benefice ale acestor ciuperci halucinogene.

„Psilocybina, ciuperca magică care reface neuronii😱🤩

Știu, este un subiect tabu! Consumul de substanțe psihotrope nu este văzut cu ochi buni de nimeni. Însă pierdem din vedere beneficiile lor terapeutice și facem referire doar la consumul excesiv, abuz și dependență.

Te-ar mai interesa: „Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatulu...

Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. În doze mici (microdoze) au efecte nebănuite: produc neurogeneză (apar neuroni noi), contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale.

Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive. Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei. Beneficiile se obțin rapid, după numai 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.

Te-ar mai interesa: Rugăciune către Sfânta Muceniţă Matrona din Tesalo...

Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție.

Studiile făcute pe șoriciei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari! Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice😵‍💫🥳🤩

Te-ar mai interesa: Pericolul din farfurie: fructele și legumele cu ce...

P. S. Pentru cei interesați de subiect recomand serialul documentar de pe Netflix cu titlul “Cum să-ți schimbi mintea” realizat de celebrul jurnalist Michael Pollan.”, a explicat nutriționista Mihaela Bilic într-o postare pe rețelele sociale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private