Sari la conținut

Mihaela Bilic: alimentul perfect de sărbători. Poți mânca oricât, fără să te îngrași!

Alimentul perfect pentru sărbători! Mihaela Bilic, celebra nutriționistă, a început pregătirile de Crăciun cu sfaturi prețioase, de care au nevoie toți gurmanzii care abia așteaptă să se înfrupte din bunătățile de sezon.

Medicul a luat la analizat pe Instagram unul dintre cele mai populare preparate de sărbători.

Ei bine, din cauza acestuia, nu trebuie să ne facem griji absolut deloc. Iată ce ne spune Mihaela Bilic, pe Instagram:

”Dacă deunăzi am povestit despre “bomba calorică” din salata de boeuf, astăzi suntem în cealaltă extremă: piftia este produsul hipocaloric al Sarbatorilor, cel mai dietetic preparat făcut din porc… sau din curcan.

Piftia – alimentul ideal de sărbători

Ce e piftia? O carne fiartă cu usturoi, un fel de rasol consumat cu tot cu zeamă/supă.

Doar ca la piftie nu folosim bucati nobile de carne, ci părțile de categoria a 2-a: picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan. Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne.

Nici grasime nu prea avem in piftie, iar puțina care exista se ridica la suprafată (ca la ciorbă) si poate fi indepartată dupa ce se încheagă/întărește. Prin urmare puftia are sub 3% grasime, aproape 5% proteine (si mult colagen) totul cu numai 30cal/100g.

Daca nici asta nu e preparat dietetic, ce sa zic!?!

Suplimentar se potriveste si in dietele proteice, pentru ca nu contine glucide, iar faptul ca e fiert îl face usor de digerat. Zeama întărită sub forma de gelatină e bogata în colagen si concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoza si probleme articulare.

Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este, conchide nutriționista pe Instagram.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel