Sari la conținut

Mihaela Bilic: „De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc”. Cum gătim sănătos?

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
După spusele medicului nutriționist Mihaela Bilic, oul este o esență de nutrienți

Renumitul nutriționist, Mihaela Bilic, ne împărtășeste toate informațiile despre carnea de porc, prin intermediul unui „Ghid de utilizare” a porcului. De ce depinde de noi cât de sănătoasă sau nesănătoasă e carnea de porc?

Mihaela Bilic a asigurat românii, printr-un material video postat pe pagina de Facebook, faptul că porcul este sănătos, dacă știm ce să gătim din el. Se pare că depinde numai de noi ce alegem să pregătim și cu ce scop.

„De la vârful urechilor până la vârful cozii, totul e bun la porc. Și nu porcul e gras, ci de noi depinde ce bucată alegem și cum o gătim.

Este mare diferență între bucățile nobile și cele mai puțin nobile. Bucățile nobile sunt cele din partea superioară, unde avem cotletul, mușchiul, mușchiulețul, chiar și pulpa. Pe măsură ce coborâm spre burtă, bucățile încep să devină mai împănate, mai grase. Bucățile de calitatea întâi înseamnă fibră, mușchi și foarte puțină grăsime. Bineînțeles, sunt cele mai scumpe și cele mai gustoase.”

„Un amănunt vă spun. Acestea pot fi gătite doar un pic. Tratamentul termic nu trebuie să fie prelungit, pentru că în momentul în care lăsăm prea mult la cuptor, sau la grătar, proteinele, că doar proteine avem în bucățile astea, se întăresc. Și atunci, carnea, cu cât e mai tare, cu atât e mai greu de digerat.

În partea de pulpă avem și mai multă grăsime și începe să apară țesutul fibros. Ca să se înmoaie, are nevoie de apă și de gătit umed”, a adăugat nutriționistul, citat de DC News

De asemenea, Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu aruncăm oasele, deși au rămas fără carne. Se pare că zeama rezultată în urma fierberii oaselor este cea mai bună sursă de calciu pentru organism.

Cu atât mai mult, părțile mai puțin nobile, precum urechile, coada, etc., formează gelatina. Aceasta este, de fapt, un concentrat de colagen care este foarte benefic pentru întregul organism.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel