Sari la conținut

Mihaela Bilic, despre o terapie revoluționară cu Psilocybina, ciuperca magică: „Este miraculoasă și de durată/ Ameliorează simptomele depresiei”

Mihaela Bilic, despre o terapie revoluționară cu Psilocybina, ciuperca magică: „Este miraculoasă și de durată/ Ameliorează simptomele depresiei”.

Într-o postare pe contul său de Instagram nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre o „terapie revoluționară” în tratamentul tulburărilor depresive majore. Este vorba despre terapia cu ciuperca Psilocybina.

„Psilocybina, ciuperca magică care reface neuronii.

Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. Însă în doze mici ele au efect pe neurogeneză, contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale.

Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive.

Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei, beneficii care se obțin rapid, cu doar 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.

Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție.

Studiile făcute pe șoricei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari!

Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice”, a scris Mihaela Bilic.

Cu toate că, în momentul de față, nu este clar modul în care psilocybina îmbunătățește simptomele depresive, halucinogenul a fost asociat cu multe dintre rețelele neurale care sunt afectate și de medicamentele antidepresive, deși pare să acționeze într-un mod cu totul diferit, potrivit Science Alert.

Depresia majoră afectează peste 300 de milioane de oameni din lume, pentru mulți dintre aceștia nefiind eficiente formele existente de tratament. Descoperirea mai multor metode de tratare a acestei tulburări mintale ar putea ajuta atât de mulți oameni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel