Sari la conținut

Mihaela Bilic dezvăluie care este secretul slăbitului fără efort. „Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit?”

pilulele contraceptive

Greutatea excesivă este o problemă pentru multe persoane, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere medical. Aceasta poate afecta sănătatea generală a organismului, fiind asociată cu o multitudine de afecțiuni. Din fericire, există o mulțime de diete și sfaturi pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iată care este secretul slăbitului fără efort!

Dieta de pierdere în greutate trebuie să fie adaptată nevoilor individuale ale organismului. În caz contrar, urmând diete populare care nu se potrivesc organismului, poți risca să dezvolți anumite carențe, simptome neplăcute și probleme de sănătate.

Cu toate acestea, pe lângă dietele obișnuite există anumite trucuri pe care le poți folosi pentru a stimula digestia, metabolismul și pierderea în greutate.

Secretul slăbitului fără efort, dezvăluit de Mihaela Bilic

„Cine mestecă mult și bine, slăbește.

Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate/extreme există de când lumea și chiar dau rezultate.

Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori. Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomandă mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei.

Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni. Mecanismul este simplu și corect, cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare.

Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20min să-l consumăm, fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat! O masă completă necesită nu mai puțin de 2500 “mestecături”, așa că fie ne plictisim, fie obosim…dar sigur ne oprim.

Chiar dacă a trecut un secol, mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume) sau carne. Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total. Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel