Sari la conținut

Mihaela Bilic, medic nutriționist: Aliment perfect pentru creșterea imunității. Are colesterol cât oul!

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre viroze

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit la un moment dat despre un aliment perfect pentru creșterea imunității. Are colesterol cât un ou!

Este vorba despre delicioșii ficăței, bogați în vitamina D, zinc, seleniu și proteine, ideali pentru creșterea imunității în sezonul rece.

Ficat în/sub orice formă

Probabil că organismul nostru știe să ceară substanțele cu efect antianemic și imunomodulatori, altfel cum s-ar explica faptul că suntem cu toții seduși de o felie de pâine cu pate de ficat? Când vă e poftă de ceva dulce, fiți siguri că nu corpul cere, ci mintea care trebuie liniștită. Însă dacă vă este poftă de ficăței cu piure de cartofi și murături, cu siguranță organismul are nevoie de acei nutrienți.

Plus-uri:

În 100 grame ficat avem 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din DZR (doza recomandată zilnic) de vitamina B și de 15-30 ori doza zilnică de vitamina A!!

Aliment perfect pentru creșterea imunității. Mihaela Bilic: Are colesterol cât oul!

Adăugați la asta vitamina D din belșug, zinc, seleniu și proteine de cal. I- un aliment perfect pentru creșterea imunității.

Minus-uri

Este sărac în grăsimi însă bogat în colesterol: 300-350mg/100g, adică doza maximă permisă/ zi (are colesterol cât oul și de 3-4 ori mai mult decât carnea)

Porția corectă: 100g ficat înseamnă 135 cal; de evitat consumul în exces, altfel există riscul de acumulare de vitamina A (maximum o dată/săpt la gravide), a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Aliment minune pentru topirea grăsimii

Potrivit medicului nutriționist, te ajută să topești kilogramele repede, iar slăbitul este aproape dublu dacă alegi să ții cont de acest aspect.

Super-alimentul pe care trebuie să îl consumi în dietă. „Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare

Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.

Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:

-500mg calciu pentru primul grup

-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup

-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup

Mihaela Bilic: Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților

Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.
Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).

Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel