Sari la conținut

Mihaela Bilic: „Nu există niciun detox. Acest subiect vinde”. Sfaturi la început de post!

Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

În goana spre un corp perfect, multe persoane ajung să apeleze la diferite diete și planuri de detox a organismului, pentru care plătesc sume considerabile de bani.  Nutriționista Mihaela Bilic subliniează o dată cu începerea postului Sfintei Marii că nu există detox – acesta este doar un subiect care atrage bani.

„Nu există niciun detox. Acest subiect vinde. Cheltuim bani pe mâncare, apoi cheltuim bani ca să aflăm cum să slăbim. Din nou, ajungem la construcţia miraculoasă a corpului. Fiecare celulă e dotată genetic cu propriile mecanisme detox, dincolo de corpul în sine. Noi nu trebuie să avem grijă că murim intoxicaţi, pentru că aceste procese au loc în mod spontan, necomandate de noi. Organismul ştie să şi le facă când e nevoie”, a explicat Mihaela Bilic, pentru Digi24.

Nutriționista Mihaela Bilic ne explică importanța unei alimentații echilibrate, prin prisma căruia îi oferim ficatului posibiliatea să se odihnească. Din punctul ei de vedere, românii au o abordare greșită asupra numărului de mese servite într-o singură zi, motiv pentru care se confruntă și cu un exces de kilograme.

Citeste si:

Detoxul banal presupune în primul rând mâncare puţină. trebuie să laşi ficatul să se mai şi odihnească.

„Ai impresia că nu ai putea singur acasă cu ciorbă de lobodă şi cartofi să faci detox, ci că ce ţi se vinde acolo ar putea fi mai bun. Suntem în post acum. Detoxul banal presupune în primul rând mâncare puţină. trebuie să laşi ficatul să se mai şi odihnească. El e motorul principal, uzina miraculoasă. S-a ajuns la această greşeală şi s-a făcut o literă de lege din a mânca trei mese pe zi, plus două gustări, lucru recomandat copiilor în creştere, slăbuţi. În toată Europa, gustarea de la ora 10 a fost eliminată. Există doar cea de 4. La noi, ni se cere adulţilor să mâncăm de trei ori pe zi, plus două gustări şi mai vrem să slăbim”, a adăugat aceasta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.