duminică, februarie 5, 2023

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că deși este recomandat să bem zilnic 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ajungem să ne forțăm să bem apă.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Bineînțeles că este bine să fii hidratat, să bei suficientă apă. Dar de aici până la a te forța zilnic să consumi 2 litri de apă, chiar dacă nu simți nevoia, e un lucru înțeles greșit.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Sunt persoane cărora nu le este niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism este zgârcit cu pierderea lichidelor. Dacă o astfel de persoană se forțează să consume 2 litri de apă zilnic, se va simți umflată, infiltrată, iar rinichii trebuie să depună un efort suplimentar pentru a elimina un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, explică dr. Mihaela Bilic.

„Dacă mâncați supă sau ciorbă, dacă consumați lapte sau iaurt, fructe, legume, cafea, ceai sau înghețată, veți avea suficiente surse de lichide în alimentație. Dacă mai adăugați doar câteva pahare de apă, este perfect!

Te-ar mai interesa: Cum ne ajută, de fapt, iodura de potasiu și de ce ...

Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în ziua respectivă, așa că nu vă învinovățiți dacă nu consumați multă apă. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă este vorba de apă”, a adăugat dr. Mihaela Bilic, potrivit Secretele.

Mihaela Bilic: Cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității

”Avem nevoie de wasabi, ghimbir și condimente din belșug pentru creșterea rezistenței la boli. Coronavirus inclus!

Dacă tot a pus panica riscului de îmbolnăvire stăpânire pe noi, nu pierdeți din vedere că cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității este vitamina C. Și culmea nu vitamina c din alimente (e insuficientă), ci suplimente cu vitamina C în doze mari (1 g/zi timp de 1-3 luni) Efectul ei miraculos este incontestabil și nu există niciun risc de supradozaj!

Te-ar mai interesa: Medicamentul minune cu care slăbesc rapid vedetele...

Cât despre alimentație, nu uitați să includeți în meniu toate produsele picante, condimentele și rădăcinile medicinale care vă pun sângele în mișcare și au efect vasodilatator: hrean, wasabi, ghimbir, dar si turmeric, cardamon, piper etc. Tot ce încălzește și activează corpul ne ferește și de boli!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private