joi, mai 26, 2022

Mihaela Bilic, nutriționist, a transmis un nou mesaj interesant pe pagina sa de socializare. Medicul nutriționist a explicat cât de important este să mesteci bine mâncarea, mai ales în cazul în care îți dorești să slăbești.

Nutriționistul spune că cine mestecă mult, slăbește. Cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare.

Horace Fletcher, cunoscut sub numele de “Marele Mestecător”, spunea că fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

„Cine mestecă mult și bine, slăbește

Credeați că ați încercat totul în materie de cură de slăbit? Ei bine, diete ciudate/extreme există de când lumea și chiar dau rezultate.

Horace Fletcher a intrat în istoria nutriției sub numele de “Marele Mestecător”, folosind o metodă simplă: fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de 32 de ori.

Ideea aparține lordului William Gladstone, prim-ministru britanic pe la 1880, care recomandă mestecatul drept metodă de slăbit, detox și reglare a digestiei.


Mihaela Bilic, nutriționist: Cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor

Fletcher se pune pe mestecat și slăbește 20 kg în doar câteva luni. Mecanismul este simplu și corect, cu cât mestecăm mai bine, cu atât digerăm mai ușor și ne săturăm cu mai puțină mâncare.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Fiecare fel de mâncare reprezintă 12-15 înghițituri și va dura 15-20min să-l consumăm, fix cât îi trebuie creierului să spună că s-a săturat! O masă completă necesită nu mai puțin de 2500 “mestecături”, așa că fie ne plictisim, fie obosim…dar sigur ne oprim.

Mihaela Bilic: Merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei

Chiar dacă a trecut un secol, mestecatul este sănătos, indiferent că vorbim de alimente bogate în fibre (cereale, fructe, legume) sau carne.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Fletcher recomandă să mestecam, chiar și simbolic, inclusiv lichidele (lapte, supă) și să nu înghițim decât atunci când îmbucătura de mâncare s-a lichefiat total.

Eu spun că merită încercat, măcar ca exercițiu împotriva lăcomiei și impulsivității alimentare”, a scris Mihaela Bilic pe Instragram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private