joi, mai 26, 2022

5 fobii alimentare ciudate care te pot lăsa cu gura căscată.

Harvard Health definește fobia drept „o frică persistentă, excesivă, nerealistă de un obiect, persoană, animal, activitate sau situație”. Se încadrează în categoria tulburării de anxietate și o varietate de fobii sunt destul de răspândite în rândul oamenilor de pe tot globul.

În timp ce unele fobii nu reprezintă un obstacol în calea funcționării zilnice, fără probleme a stilului de viață al unui individ, anumite fobii pot fi extrem de perturbatoare și pot, de asemenea, să pună viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Cibofobia- Frica de mâncare

Imaginează-ți că nu poți mânca pentru că ți-e frică de mâncare. Da, ai citit bine. Unii oameni suferă de o frică irațională de mâncare, care îi împiedică să mănânce deloc. Aceasta este o fobie extrem de severă care are puterea de a influența sănătatea și bunăstarea unei persoane.

Există câteva alte fobii legate de alimente, mai puțin cunoscute, care există în lume.

5 fobii alimentare ciudate care te pot lăsa cu gura căscată

Iată câteva fobii alimentare de care cu siguranță nu ai auzit niciodată:

Lachanofobia – Frica de legume: În timp ce majoritatea oamenilor evită să mănânce legume pentru că nu le plac, există unii oameni care stau departe de legume pentru că le este frică de ele. Legumele ocupă o mare parte a dietelor noastre, iar lachanofobia poate ajunge să fie o fobie extrem de incomodă și dăunătoare sănătății.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Ciocolata neagra scade colesterolul si tensiunea

Xocolatofobia – Frica de ciocolată: Dacă te întrebi cum poate cuiva să-i fie frică de ciocolată, atunci nu ești singururul. Oricât de bizar pare, este adevărat. Deși rară, cacaoa poate speria oamenii care suferă de xocolatofobie.

Fructofobia – Frica de fructe: Am acoperit deja frica de legume (lachanophobia). Acum să vorbim despre frica de fructe. Această fobie a fructelor îi împiedică pe oameni să mănânce orice și tot ce este legat de fructe. De la bomboanele cu fructe la fructele proaspete, totul poate declanșa un răspuns de transport și zbor.

Te-ar mai interesa: Afecțiunile vezicii urinare asociate cu grăsimea v...

Mageirocofobia – Frica de a găti: Persoanele care suferă de această fobie au dificultăți în a găti și a desfășura activități legate de bucătărie. Înainte de a-ți veni vreo idee, nu, nu poți folosi asta ca scuză pentru a nu găti sau a ieși la masă.

Fagofobia – Frica de a înghiți: Oricât de ciudat sună, da, fagofobia este un lucru real! Persoanele care suferă de această fobie au o frică irațională de a înghiți. Această fobie este adesea o consecință a unei subfobii, cunoscută sub numele de pseudodisfagie, care este frica de sufocare.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Alte fobii interesante legate de alimente pe care le-ați putea găsi interesante sunt:

1. Methyfobia – Frica de alcool

2. Ihtiofobia – Frica de pește

3. Consecotaleofobia – Frica de bețisoare

4. Acerofobia – Frica de acru

6. Geumafobia – Frica de gust

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private