Sari la conținut

Mihaela Bilic: Un nou supliment contra Covid. Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască

Un nou supliment contra Covid.

Mihaela Bilic: Un nou supliment contra Covid. Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască.

Cunoscutul medic nutriționist a prezentat rezultatele a două studii din octombrie, respectiv noiembrie. Este vorba despre melatonină. Melatonina este un hormon natural sintetizat de organism, dar care poate fi luat şi din suplimente. Oamenii de știință au descoperit că „poate fi un potențial medicament” în tratarea infecţiei cu coronavirus.

Mihaela Bilic: Un nou supliment contra Covid

Mai mult de atât, persoanele suspecte de COVID pot lua melatonină. Este un posibil medicament, ținând cont de faptul că este inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D.

Melatonina, un ajutor în tratamentul Covid.

Două studii publicate în octombrie și noiembrie 2020 arată că Melatonina poate fi un potențial medicament în prevenția și tratamentul infecției cu coronavirus. Primul studiu este efectuat la New York, de către Columbia University Irving Medical Center. Acesta afirmă că Melatonina este asociată unui grad mare de supraviețuire în cazul pacienților infectați cu SRAS-CoV2 și intubați.
Al doilea studiu, publicat în revista PLOS Biology, este o analiză făcută de Lerner Research Institute afiliat Cleveland Clinic United States. Care compară 34 medicamente potențiale pentru tratamentul Covid-19, Melatonina fiind printre cele mai promițătoare.

Melatonina este un hormon care reglează ciclul somn-veghe și care este sintetizat, atât la oameni cat și la animale, în timpul somnului.

Pe piață există Melatonina sintetică, care poate fi luată sub formă de suplimente, dar și alimente funcționale- iaurtul cu Melatonină. Melatonina este deja cunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante. Eficacitatea sa fiind demonstrată și într-un studiu clinic raportat în iunie 2020 în Journal of Pineal Research. Infecția Covid-19 provoacă un răspuns septic sever, care poate fi diminuat prin tratament cu Melatonină.

Mihaela Bilic: Un nou supliment contra Covid

Cercetătorii germani, la rândul lor, au publicat în revista Melatonin Research un amplu material. Despre mecanismele prin care Melatonina exercită un efect protector în bolile respiratorii, deci este de folos în tratamentul Covid 19.

Inclusiv în cazul pacienților convalescenți după o infecție cu coronavirus, care suferă de insomnie pentru o perioadă lungă de câteva săptămâni, Melatonina este un remediu eficient.

Și cei suspecți de Covid pot apela la Melatonina, ea fiind inclusă în rețetele medicale de prevenție, alături de suplimentele de vitamina C și D (vezi foto)
Indiferent că o luați dintr-o pilulă sau dintr-un iaurt, este important să știți că Melatonina este un prieten pentru sănătatea și liniștea voastră”, a scris Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.