Sari la conținut

Mihaela Bilic: V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția?

Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic
Mihaela Bilic
Nutriționista Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui aspect extrem de important cu care se confruntă orice persoană care ține o dietă: după ce se încheie dieta, de cele mai multe ori persoanele revin la greutatea inițială sau chiar adună mai multe kilograme. Pentru a evita un astfel de fenomen, nutriționista ne supune atenției un program de reeducare alimentară,
Un regim alimentar echilibrat este cheia pentru a ne mențione silueta mult visată.
„ Niciodată nu ne săturăm de…slăbit😱😂
V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%.
De ce este esențial să slăbim mâncând puțin din toate? Pentru că așa există șansa să respectăm această strategie pe viață, fără interdicții și frustrări, doar cu limită la cantitate. Orice dietă care elimină o anumită categorie de alimente va fi abandonată mai devreme sau mai târziu, iar abandonul ei înseamnă întoarcerea kilogramelor în plus. Moderația este soluția, nu interdicțiile și curele de slăbire. Însă moderația se învăță, e nevoie de reguli și disciplină!😬

Vă propun un program de “reeducare” alimentară în 6 pași

❇️ Pasul 1:
Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil.
❇️ Pasul 2:
Limitați consumul de zahăr/dulciuri la un singur produs zilnic, care poate fi mâncat la finalul mesei sau între mese, pe postul de gustare; fructele sunt și ele un desert, nu consumați mai mult de 1-2 fructe pe zi.
Gustarea dulce este permisă, dar nu este obligatorie- dacă trece o zi în care n-ați mâncat desert, nu e nicio tragedie.
❇️ Pasul 3:
Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă
-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale
-3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, naut, soia)
-1 cartof mediu
Dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon.
❇️ Pasul 4:
Eliminați excesul de grăsimi din dietă, adică ulei, prăjeală, mezeluri, brânzeturi, semințe, oleaginoase- ele nu sunt alimente de bază, ci “condimente” cu gust intens, un fel de “super-alimente”; produsele grase sunt concentrate în calorii, au densitate energetică mare și un volum mic. Se mănâncă pentru plăcerea gustului, nu ca să ne săturăm.
❇️ Pasul 5:
Consumați legume în exces- verdețurile, cruditățile și legumele în general sunt singurele alimente care pot fi consumate fără limită de cantitate- cu cat mai multe cu atât mai bine. Însă atenție, cartofi și leguminoasele nu sunt legume! Iar uleiul din salate se măsoară cu lingura. Cât despre ciorbă, este produsul ideal pentru slăbit.
❇️ Pasul 6:
Hidratați-vă din belșug! Între mese nu e recomandat să ronțăiți, dar de băut puteți bea: apă, cafea, ceai, lapte, băuturi neîndulcite etc. Atenție la sucul de fructe, chiar dacă este natural și fără adaos de zahăr, în organism se comportă precum alcoolul. Considerați că un pahar de suc este echivalent cu un pahar de bere și nu vă mai mirați dacă aveți burtă!”, a menționat aceasta pe Facebook. 
Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel