sâmbătă, iulie 31, 2021

Un ten acneeic este foarte sensibil. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ai coșuri este să le scoți singur.

Dr. Mihaela Leventer, medic specialist dermatolog, a spus, potrivit

 libertateapentrufemei.ro: ”Evitați gesturile care agravează acneea! Părinții nu trebuie să stoarcă punctele negre sau coșurile copiilor! Agresarea pielii, terapiile naturiste fanteziste, machiajul în exces, toate contribuie la agravarea acneei.”

“O altă greșeală frecventă este lipsa de perseverență în tratamentul recomandat de specialist. Abandonul după câteva zile sau săptămâni este adesea întâlnit. Ameliorarea se obține treptat și un tratament corect se întinde pe o perioada lungă de timp. Tratamentele de acnee urmează niște pași care trebuie respectați în toată perioada de risc, adică în pubertate, adolescență.

După încheierea acestei perioade, îngrijirea cosmetică antiseboreică ar trebui să fie regulă, așa cum ne obișnuim cu pasta de dinți și cu periuța, adică toată viața.”, spune dr. Leventer.

Specialiștii insistă și asupra folosirii cu discernământ a terapiei cu anticoncepționale. Acestea nu se iau niciodată la întâmplare. “Nu orice contraceptiv este bun și nu oricui. Administrarea lor se face dupa protocoale de lucru bine stabilite și se ține cont de vârstă, analize și ecografia ovarelor atunci când se alege tratamentul.”, averizează dr. Mihaela Leventer.

Consultul dermatologic este primul

gest recomandat pacienților care vor să scape de acnee în cel mai scurt timp. În plus, medicii îi sfătuiesc pe părinți să nu agreseze leziunile de acnee ale copiilor și să nu-i încurajeze să folosească fondul de ten la vârste fragede. În ceea ce privește dieta, sunt de evitat dulciurile în exces și laptele provenit de la animale tratate cu hormoni.

Ultimele stiri

Parteneri