Sari la conținut

Mihaela Tatu a fost supusă unei operații: „În momentul ăla s-a prăbușit lumea”

După un accident, Mihaela Tatu a suferit o operație la genunchi. Problemele nu s-au terminat aici, au continuat. Dar cum a reușit fosta prezentatoare de la „De 3x femeie” să se refacă după o ruptură de menisc?

Mihaela Tatu a avut un accidet. De acolo a început calvarul. Vedeta a suferit o ruptură de menisc, nu se afla în țară, ci în străinătate.

Fosta prezentatoare TV mărturisește că a fost un moment extrem de greu în viața ei. Dintr-o persoană extrem de activă, căreia îi plăceau plimbările și drumețiile, a ajuns să aibă probleme depresive.

„În momentul ăla s-a prăbușit lumea. De atunci nu am mai făcut nimic din ceea ce făceam. Eu aveam nevoie de adrenalină, din două în două zile mergeam la înot, la echitație, mergeam la masaj. Nu am mai putut face nimic”, a povestit Mihaela Tatu, joi, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Ce spune Mihaela Tatu

„Am intrat în depresie după acest episod. Toți spuneau că va trece și voi putea reveni. Spuneau – lasă că o să faci din nou. Nu! Nu am mai putut”, mai spune vedeta.

Deși accidentul suferit la genunchi a avut loc acum 16 ani, Mihaela Tatu nu a putut uita acele clipe. Nu a renunțat la drumeții. Ba mai mult, la șase ani de la operație a reușit să parcurgă și un traseu impresionant.

Mihaela Tatu, adepta călătoriilor pe jos

Trecuse șase luni de la operație, iar ea a decis să facă un traseu de 826 de kilometri pe jos. Mai mult, la un an după operație deja aveam făcuți 400 km”

„În 2012, la 6 ani de la operație, am făcut un traseu de 826 de kilometri pe jos, în 6 săptămâni. Aveam și o operație de fibron, urâtă, și trebuia să stau un an de zile (n.r. – în repaus), dar eu la un an după operație deja aveam făcuți 400 km”.

Pentru că adoră călătoriile, fosta prezentatoare a vizitat Insulele Maldive într-o vacanță care, spune ea, a implicat și momente de meditații, lectură și așezare interioară. A plecat în Turcia, unde și-a pregătit corpul pentru ceea ce avea să urmeze: o vizită în Peru, unde a urcat la 5.200 m altitudine.

Totul despre ruptura de menisc

Ruptura de menisc este una dintre cele mai frecvente leziuni ale genunchiului care poate apărea la oricine, dar care afectează în special persoanele care practică sport în mod regulat și persoanele în vârstă.

Care sunt cauzele rupturii de menisc și tipurile de leziuni asociate
Rupturile de menisc pot să apară din următoarele cauze:

  • răsucirea forțată a genunchiului
  • oprirea sau răsucirea bruscă a genunchiului
  • mișcarea de torsiune, cu talpa fixată pe sol și cu flexarea parțială a
  • genunchiului (în cazul ridicării de greutăți sau la sportivii care practică tenis)
  • pivotarea ciudată a genunchiului în timpul unei ridicări bruște de pe scaun sau dintr-o poziție ghemuită
  • înaintarea în vârstă, deoarece meniscul se uzează și poate fi lezat mai ușor
  • alte leziuni ale genunchiului, așa cum este cazul rupturii de ligament care se poate produce concomitent cu ruptura de menisc

Atunci când meniscul este lezat, genunchiul devine mult mai sensibil la presiune. Leziunile meniscului sunt de două tipuri și pot fi clasificate astfel:

  • leziuni netraumatice – odată cu înaintarea în vârstă, meniscul se uzează și devine mai subțire și mai fragil. Din această cauză pot să apară rupturile de menisc degenerative, cauzate de o simplă pivotare incorectă a genunchiului, la ridicarea de pe scaun. Ruptura de menisc nu este frecventă în rândul copiilor
  • leziuni traumatice – acestea pot să apară la persoanele care practică mult sport (fotbal, tenis, schi, rugby) și în cazul unui contact direct (tackling).

În acest caz, genunchiul este suprasolicitat, iar leziunile pot să apară din cauza ridicării bruște dintr-o poziție ghemuită, potrivit dr.codorean.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel