duminică, ianuarie 24, 2021
Alecu Carmen

Miahai Craiu. Trei motive de optimism pentru 2021. „Au apărut deja vaccinuri candidat, sunt foarte aproape de licențiere”

Mihai Craiu speră la un an 2021 „cu mai puțină suferință”.Acesta își dorește ca oamenii să poată călători, să nu mia fie nevoiți să stea în carantină și să nu mai aibă teama permanentă că își pot îmbolnăvi membrii familiei.

„La sfârșit de an se fac bilanțuri și planuri pentru anul ce vine. Personal îmi doresc un 2021 cu mai puțină suferință, cu mai puține spaime, cu școli deschise, cu piețe sau magazine deschise, cu oameni care pot călători fără a intra în carantină și fără a-și îmbolnăvi familia”, a spus acesta pe pagina sa de Facebook.

Mihai Craiu. Trei motive de optimism pentru 2021. „Au apărut deja vaccinuri candidat, sunt foarte aproape de licențiere”

Cunoscutul medic pediatru a mai spus, la Digi 24, că după un an 2020 marcat de pandemie, există trei motive de speranță și de optimism, pentru anul 2021.

„Îl privesc cu optimism din trei perspective.

1. Au apărut deja vaccinuri candidat, sunt foarte aproape de licențiere.

2. Al doilea motiv de optimism este că ne aflăm într-o eră a facilitării comunicării informației fără precedent. Le-aș spune tinerilor ca să înțeleagă diferența, e ca diferența între mobil și telefon cu disc. Noi, oamenii de știință, de orice fel de pregătire, din orice parte a lumii, putem să integrăm informații în sens benefic.

3. Al treilea motiv de optimism e că a fost atât de afectată întreagă lume încât e improbabil ca cineva să se relaxeze înainte de a fi trecut pericolul. Știm sigur că avem măsuri de prevenție care pot scădea viteza cu care se multiplică virusul. Că s-au îmbunătățim extrem de mult testele și au apărut testele rapid care ne răspund cu precizie.

Și mai știu un lucru. Oamenii vor să-și recapete viața normală, de aceea, până la urmă, vor lua decizia corectă și asta înseamnă să respectăm măsurile de distanțare, să avem grijă de cei din jur. Și, în final, să ne vaccinăm când va fi momentul pentru fiecare dintre noi, în funcție de categoria de risc în care ne aflăm”, a declarat acesta.