Sari la conținut

Mihail Gorbaciov: ”Pericolul este imens”. Fostul lider sovietic a dezvăluit de ce se tem rușii!

Mihail Gorbaciov, fost lider sovietic, a explicat în cadrul unui interviu că armele nucleare trebuie distruse și a dezvăluit de ce anume se tem rușii.

”Atâta timp cât există arme de distrugere în masă, în special arme nucleare, pericolul este imens. Indiferent de orice decizie politică care ar putea fi luată. Uite câți oameni răi sunt în lume azi, care aruncă lucruri în aer. Ar putea prelua controlul a unor astfel de arme (nucleare – n.r.). Iar dacă armele sunt folosite, atunci vor exista și represalii. Acest lucru nu se poate întâmpla! Așadar, toate națiunile ar trebui să declare, toate națiunile, că armele nucleare ar trebui distruse. Asta pentru a ne salva pe noi și planeta noastră.

Am fost în Japonia, în Nagasaki. Locul unde americanii au bombardat prima dată încă este afectat. De ce au făcut americanii asta? Ca un avertisment pentru toată lumea: supuneți-vă nouă sau vom arunca o mică bombă pe voi, la fel cum am făcut cu Japonia. Eu așa văd lucrurile. Pentru ce alt motiv ar fi făcut asta? Mi-e teamă că oamenii care gândesc așa sunt încă prin preajmă. Nu am scăpat de ei”, a spus Mihail Gorbaciov.

Citeste si:

Rușii sunt speriați de război

Mihail Gorbaciov spune că rușii sunt speriați atunci când vine vorba de război. Fostul lider sovietic a dezvăluit care era singurul lucru despre care vorbeau oamenii pe vremea în care era secretar general la Partidului Sovietic Comunist.

”Când am ajuns secretar general al Partidului Sovietic Comunist, am călătorit în orașe și sate din jurul țării pentru a-i întâlni pe oameni, pentru a mă prezenta și pentru a le vorbi. Atunci era un singur lucru despre care vorbeau oamenii. Ei îmi spuneau: ”Mihail Sergheevici, orice probleme am avea, orice penurie de mâncare, nu îți face griji, vom avea destulă. O vom cultiva. Ne vom descurca. Doar asigură-te că nu e război”. Am fost uimit. Așa erau oamenii. Atât de mult suferiseră în ultimele războaie”, a mai spus fostul lider pentru BBC.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.