miercuri, mai 31, 2023

Mii de medici din Rusia îi cer lui Putin să pună capăt războiului: Toți vor țipa de durere și își vor striga mamele în aceeași limbă.

Razboiul nu e dorit nici in Rusia! Peste 10.000 de medici si lucratori din domeniul sanatatii din aceasta tara au semnat o scrisoare deschisa pentru Vladimir Putin orin care ii cer sa inceteze ostilitatile impotriva Ucrainei.

Medicii, asistentele medicale si paramedicii spun ca „se opun cu fermitate actiunilor militare desfasurate de fortele armate ruse pe teritoriul Ucrainei” si au cerut retragerea trupelor.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

„Misiunea noastră este de a salva vieți umane”, se arata în scrisoare. „In acest moment dificil pentru ambele tari, solicitam incetarea imediata a ostilitatilor si rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pasnice”, se arata in scrisoarea, potrivit BMJ.

Mii de medici din Rusia îi cer lui Putin să pună capăt războiului: Toți vor țipa de durere și își vor striga mamele în aceeași limbă

Redam mai jos textul integral al scrisorii:

„Noi, medici, asistente medicale si paramedici rusi, ne opunem cu tarie actiuni militare desfasurate de fortele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu cautam vinovati si nu judecam pe nimeni. Misiunea noastra este de a salva vieti omenesti.

Este greu de imaginat o profesie mai umana decat cea de medic.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

Si acum, in aceste momente dificile pentru ambele tari, solicitam incetarea imediata a ostilitatilor si rezolvarea problemelor politice exclusiv prin mijloacele tuturor pasnice. Ca intotdeauna, nu impart oamenii in prieteni si dusmani.

Am jurat sa ajutam orice om, indiferent de nationalitate, religie sau opinii politice.

Dar astazi ajutorul nostru nu este suficient. Razboiul va lua multe vieti si va schilodi atat de multe destine incat nu vom avea timp sa ajutam in ciuda tuturor eforturilor posibile. Toti vor tipa de durere si isi vor striga mamele in aceeasi limba.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Orice proiectil sau glont, chiar daca nu-si atinge tinta si nu ia viata cuiva, aduce totusi frica, panica si durere.

Durere care contracta inimile. Inima tuturor doare acum. Un civil. Cea a soldatilor. Mamele si sotiile soldatilor. A copiilor.

Nimeni nu merita aceasta frica. Nimeni nu merita sa fie ucis sau ranit. Din greseala sau intentionat. Rudele, prietenii, pacientii si colegii nostri se afla pe teritoriile atacate. Nu exista nici macar o singura persoana printre ei care ar beneficia de pe urma varsarii de sange in curs.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Nu putem sta de durere si suferinta, care cresc cu fiecare minut. Viata umana este nepretuita. Este nevoie de o clipă pentru a fi ucis în acțiune, în timp ce tratamentul și recuperarea victimelor pot dura ani de zile. Iar pentru momentele din razboiul de astazi, vom plati pentru multi ani de acum incolo.

Indiferent de modul in care este justificată utilizarea armelor letale, acestea raman letale. Mortale si cauzatoare de durere si suferinta. Prin urmare, urmand juramintele noastre si mentinand un tratament uman si egal al tuturor vietilor, cerem suspendarea imediata a tuturor operatiunilor cu utilizarea armelor letale.”

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private