marți, octombrie 20, 2020

O proaspătă mămică este o militantă înverșunată a nașterii naturale. Pozele sale cu nașterea au fost preluate de o asociație care de asemenea militează și încurajează mamele să nască și să nu se teamă.

Există și o pagină de Instagram, în acest sens, Empowered birth project, care încurajează nașterea naturală, care promovează fotografii cu momentul magic al nașterii și chiar au declanșat o petiție, pentru stoparea cenzurii pe Social Media, spunând că pozele cu nașteri nu sunt pornografice, ci se prezintă miracolul vieții. Acțiunea se numește ”Pemiteți pe Instagram fotografii necenzurate cu nașterile.”

Citește și:

Această mămică spune că de la publicarea fotografiilor, mii și mii de oameni i-au văzut părțile intime, dar că nu despre asta este vorba, potrivit Lauren Archer, pentru elephantjournal.com.

Ea a scris câteva rânduri pentru femeile din întreaga lume, ca să le încurajeze. Iată cum sună scrisoarea:

”Pentru cei care vor să mă acopăr, nu mi-e rușine. Pentru cei care îmi spun că e dezgustător, le zic să nu se mai uite. Pentru cei care nu înțeleg, deschideți-vă mintea. Pentru cei care nu au mai văzut o naștere, simțiți uluirea prin mine. Pentru cele care ați născut, fiți uluite de corpul vostru. Pentru cei care condamnă gestul meu ca fiind unul sexual, nu aveți această putere! Nu aveți cum schimba poveste, nu este ceva urât, ci ceva natural și real și frumos. Nu-mi puteți răpi mândria, bucuria, forța și nu vă permit.

Citește și:

Nașterea a fost cel mai adevărat lucru pe care l-am făcut vreodată! Stai între două lumi, între două momente, între ce a fost și ce va fi și aduci o viață nouă!

Am simțit teama și puterea și nesiguranța, lucruri pe care le-au simțit toate femeile la naștere, până acum. Am gemut la unison cu alte mame pe care nu le cunoșteam, dar ne-a unit bucuria și actul magic al nașterii.

Citește și:

Am simțit un foc lăuntric, el arde și acum. Asta este povestea mea și nu mi-o puteți lua.”

Parteneri