Sari la conținut

Mii de oameni protestează în stradă, împotriva restricțiilor, la Amsterdam

Mii de oameni protestează în stradă, împotriva restricțiilor, la Amsterdam.

Duminică, 2 ianuarie, zeci de mii de olandezi au ieșit în stradă, pentru a protesta împotriva măsurilor dure anti-pandemie. În ciuda faptului că Primăria Amsterdam nu a autorizat protestul, organizatorii au decis să îl țină oricum. Sunt așteptați în jur de 30.000 de protestatari.

Mii de oameni protestează în stradă, împotriva restricțiilor

Oamenii sunt nemulțumiți de restricțiile anti-covid și își cer viața de dinainte de pandemie. Protestele au început înainte de Crăciun și continuă și astăzi. Olandezii nu mai vor lockdown.

Poliția a comunicat că are informații despre intenția unor indivizi violenți de a se infiltra și a provoca tulburări.

Potrivit The Washington Post, manifestația a avut loc în aceeași zi în care poliția olandeză a declarat că va lua măsuri pentru a protesta față de cerințele tot mai mari ale muncii lor. Reprezentanții sindicali au spus că poliția va continua să lucreze, dacă va fi necesar.

Olanda: Restricții severe anti-pandemie

Conform informațiilor publicate de Ministerul de Externe, în 19 decembrie 2021, au fost extinse restricțiile interne din Țările de Jos. Oamenilor li se solicită evitarea spațiilor aglomerate și rămânerea în locuințele proprii.

În exterior, sunt permise grupurile de maximum 2 persoane, cu excepția celor care locuiesc la aceeași adresă.

Este obligatorie păstrarea distanțării de 1,5 metri și se recomandă igienizarea periodică a mâinilor.

Toate magazinele neesențiale, restaurantele, barurile, cinematografele, muzeele şi teatrele sunt închise până la 14 ianuarie, iar școlile, cel puțin până la 9 ianuarie.

În aer liber, sunt permise numai grupurile de două persoane, cu excepții precum înmormântările.

Măștile sunt obligatorii în locațiile închise.

Magazinele esențiale (supermarketuri, farmacii, optică medicală, pet shop etc.) sunt deschise în intervalul 05:00-20:00.

Locațiile HORECA (cu excepția livrării și ridicării de comenzi), magazinele și serviciile neesențiale, muzeele, sălile de spectacole, discotecile și cluburile de noapte sunt închise.

Activitățile sportive de exterior sunt permise în intervalul orar 5.00 – 17.00, pentru grup de maximum 2 persoane. Facilitățile sportive de interior sunt inchise, cu excepția bazinelor de înot.” arată informațiile MAE.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel