Sari la conținut

Președintele Iohannis, intervenție de ultimă oră: Stați acasă, altfel după Sărbători, vom avea înmormântări!

Președintele Iohannis a avut o intervenție de ultimă oră pentru toți românii. El și-a exprimat regretul profund că un lucru care se voia făcut cu bună credință a fost interpretat greșit.

De aceea, dorește să îi convoace de îndată pe premierul Orban și pe ministrul de Interne Vela pentru a clarifica condițiile acordului realizat cu BOR.

Președintele țării s-a exprimat clar și concis: Nu se relaxează nimeni, stați acasă. Altfel, după Sărbători, vom avea înmormântări, a avertizat Klaus Iohannis.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a clarificat aseară datele legate de posibilitatea credincioșilor de a lua sfânta Lumină de Paști, într-o intervenție la Antena 3. El a reafirmat că oamenii nu vor merge la biserică pentru a lua Lumina Sfântă, ci aceasta va fi adusă în faţa curţii sau la scara blocurilor de către voluntari sau preoţi.

“Nu se încalcă nicio regulă, ca să fie cumva deranjat un coleg de-ai mei. (…) În seara de Înviere, oamenii nu merg la biserică după Lumină. Sfânta slujbă şi tot ceea ce ţine de ceremonialul creştin de Înviere se face doar de către preoţi, în biserică, în conformitate cu conceptele şi cu principiile biblice. Nu se duce nimeni după Lumină la biserică. Să ajungă totuşi Lumina la cetăţean, voluntari sau preoţi se duc la ţară pe stradă şi o dau în faţa casei cetăţenilor, fie voluntarii, fie membrii Consiliului parohial, la oraşe se duc până în faţa blocului, unde o distribuie către locatarii care doresc să preia Lumina, aşadar nu se încalcă nicio ordonanţă, oamenii nu stau grupuri pe stradă mai mult de trei şi lumina se dă de voluntari”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel