miercuri, septembrie 28, 2022

Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie în Grecia, din cauza unui Cod Roșu de caniculă, dublat de pericol de incendii. În următoarea săptămână, se vor înregistra temperaturi și mai mari de 44 de grade Celsius.  Avertizarea este valabilă timp de o săptămână, de marți, 27 iulie și până marți 3 august, potrivit Serviciului Meteorologic din Grecia (EMY).

În funcție de intervalul de timp, MAE precizează că situația va evolua astfel:

Te-ar mai interesa: Ceaiul bogat în vitamine cu efecte anticancer! Mer...

  • 27 iulie – temperaturile vor fi deosebit de ridicate în vestul, centrul și nordul țării, cu temperaturi mai ridicate în părțile interioare ale Epirului și Tesaliei (până la 40 de grade Celsius) și în centrul Macedoniei (până la 39 grade Celsius). În insulele Ionice temperaturile se vor situa între 35  și 36 grade;
  • 28 iulie – valul de căldură va afecta cea mai mare parte a Greciei. Se vor înregistra temperaturi cuprinse în intervalul 40-41 grade celsius în vestul Greciei Centrale, Tesalia, Macedonia Centrală și în centrul regiunii Epir, în timp ce în insulele Ionice, cele estice ale Mării Egee și insulele Dodecaneze temperaturile vor urca până la 37 grade în timpul zilei;
  • 29 iulie – temperaturile vor continua să crească în toată țara, atingând  42 grade Celsius în vestul Greciei Centrale și în Tesalia și  40-41 grade în Macedonia Centrală și în Epirusul interior. Temperaturile în zona insulelor Ionice se vor situa între 38 și 40 grade, respectiv 37-38° C în estul Mării Egee și insulele Dodecaneze;
  • în intervalul 30 iulie – 3 august, temperaturile vor crește constant, valorile maxime estimate fiind de 43° C în unele zone continentale, putând atinge izolat chiar și pragul de 45° Celsius.

În Atena, temperaturile se vor situa între 41 și 42 grade, dar MAE atenționează că aceste borne ar putea fi depășite.

Tot pentru următoarele șapte zile, autoritățile elene au emis și o avertizare de incendii (nivelul de alertă grad 4 din 5) pentru zonele: Regiunea Attica (inclusiv Atena), Regiunea Greciei Centrale (zonele Evia și Viotia), Regiunea Peloponezului (zonele Corint, Argolida(, Regiunea Mării Egee de Nord (insulele Lesvos, Chios, Samos, Ikaria) și Insula Creta.

De altfel, chiar astăzi un incendiu “incontrolabil” a izbucnit la periferia de nord a Atenei. Potrivit presei locale, deși guvernul nu a emis niciun ordin de evacuare, unii locuitori și-au părăsit deja locuințele.

Te-ar mai interesa: Cum îndepărtezi petele de apă dură de pe geamuri. ...

Premierul Kyriakos Mitsotakis a transmis că în ultimele zile pompierii s-au luptat cu aproximativ 50 de incendii de vegetaţie, iar situaţia s-ar putea agrava pentru că meteorologii au anunţat că mai urmează un val de căldură.

„Vreau să subliniez faptul că august rămâne o lună dificilă. Din acest motiv este important pentru noi toţi, pentru toate serviciile statului, să rămânem în stare de alertă absolută până când perioada incendiilor se va încheia”, a declarat premierul elen.

Te-ar mai interesa: Urmează sărbătoare cu CRUCE ROȘIE. Tot ce este bin...

Este al treilea val de căldură care lovește Grecia de la începutul acestei veri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private