Sari la conținut

Ministerul Sănătății: 74 milioane lei pentru achiziția de incubatoare pentru nou-născuți

Ministerul Sănătății: 74 milioane lei pentru achiziția de incubatoare pentru nou-născuți.

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a semnat pe 17 iunie ordinul prin care se aprobă lista spitalelor publice din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, precum și a spitalelor din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți, în anul 2021.

Astfel, pentru spitale din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății sunt alocate fonduri pentru dotarea cu incubatoare pentru nou-născuți în valoare totală de 21,2 milioane lei.

În același timp, pentru spitale din rețeaua sanitară a autorităților administrației publice locale este prevăzut un buget de 52,8 milioane lei.

Aceste fonduri vor fi utilizate anul acesta de către spitalele beneficiare doar pentru achiziționarea de incubatoare pentru nou-născuți prin încheierea de contracte subsecvente în baza unor acorduri cadru din 2020, respectiv 2021.

Reamintim că ultima mare achiziție de incubatoare a fost realizată în 2019. În acel an, Ministerul Sănătății a derulat o procedură de cumpărare de incubatoare pentru secţiile de neonatologie din 140 de maternități din ţară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.