Sari la conținut

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Purtarea măștii în locurile publice închise nu mai este obligatorie, începând de marţi, 15 iunie

Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Purtarea măștii în locurile publice închise nu mai este obligatorie, cu începere de marţi, 15 iunie.

După ce, la începutul lunii iunie, Israel a relaxat multe dintre restricțiile sanitare, începând cu marți, 15 iunie, israelieneii au renunțat definitiv la masca de protecție. Purtarea măștii în locurile publice închise era una dintre ultimele măsuri în vigoare în cadrul luptei împotriva pandemiei, din statul evreu.

Purtarea măștii în locurile publice închise nu mai este obligatorie, cu începere de marţi, 15 iunie

„Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin.

Dar, cu toate că Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate. Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase.

Orice călător care ajunge în Israel trebuie să intre într-o carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă.

La sfârşitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa.

Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel