Sari la conținut

Ministerul Sănătății intenționează introducerea unei evidențe naționale a paturilor libere din UPU

Ministerul Sănătății intenționează introducerea unei evidențe naționale a paturilor libere din UPU.

În vederea eficientizării procedurii de internare, Ministerul Sănătății dorește introducerea unei evidențe a paturilor libere din unitățile de primiri urgențe (UPU) din spitalele publice la nivel național.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin elaborat de către Ministerul Sănătății, care modifică și completează ordinul nr. 905/2009 (privind înfiinţarea Dispeceratului unic pentru centralizarea paturilor libere care se asigură de către unităţile sanitare publice pentru internarea pacienţilor proveniţi din unităţile de primire a urgenţelor (UPU) sau compartimentele de primire a urgenţelor).

Ministerul Sănătății introduce o evidență națională a paturilor libere din UPU

„Având în vedere numărul limitat de paturi la nivelul spitalelor publice, în vederea eficientizării procedurii de internare la nivelul unităților sanitare cu paturi a pacienților care reprezintă o urgență medicală, este necesară o evidență a tuturor paturilor libere de la nivelul spitalelor publice”, se arată în referatul de aprobare.

În acest sens, Ministerul Sănătății intenționează introducerea unei evidențe a paturilor libere din unitățile de primiri urgențe (UPU) din spitalele publice la nivel național.

„Ca urmare, propunem ca în cadrul Dispeceratului unic pentru centralizarea paturilor libere să fie incluse paturile de la nivelul tuturor spitalelor care au în structură unităţi de primire a urgenţelor (UPU) sau compartimente de primire a urgenţelor (CPU) sau cameră de gardă”, se mai arată în același document.

Potrivit 360medical.ro, dispeceratul unic pentru centralizarea paturilor libere  este o structură aflată în coordonarea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii şi operează virtual în cadrul unei platforme informatice, cu participarea unităţilor sanitare publice care au în structură unităţi de primire a urgenţelor (UPU), compartimente de primire a urgenţelor (CPU) sau camera de gardă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.