joi, octombrie 22, 2020

Vaccinarea pneumococică va fi introdusă în Programul naţional de imunizări gratuite cel mai târziu la sfârşitul acestui an, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cu prilejul semnării Protocolului cu organizaţia Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie.

 „Din nefericire, în România doar 2% dintre părinţi îşi permit să-şi vaccineze copiii împotriva acestui inamic nevăzut, pneumococul. Luptăm pentru dreptul copiilor români de a fi vaccinaţi încă din septembrie 2012, când am pus bazele acestei Coaliţii. Ne bucură semnarea protocolului şi suntem siguri că împreună cu Ministerul Sănătăţii vom reuşi cât mai rapid să oferim gratuit copiilor noştri acest vaccin”, a declarat Andreea Marin, Preşedinte al Fundaţiei „Pretuieşte Viaţa“  şi ambasadorul campaniei CNP 2013.

Citește și:

“Acest protocol pe care l-am semnat astăzi are ţinte precise, care reglementează drepturile şi obligaţiile asumate atât de autorităţi, cât şi de societatea civilă pentru o vaccinare reală”, a declarat Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai adăugat că protocolul face parte din angajamentele MS pentru promovarea prevenţiei.

“Nu voi obosi să repet că, a preveni este mult mai important şi mai ieftin decât să tratezi”, a mai spus Eugen NICOLĂESCU.

Citește și:

Ministrul Sănătăţii a explicat că, la iniţiativa Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie, a solicitat un punct de vedere Comitetului Naţional de Vaccinologie cu privire la introducerea vaccinului pneumococic în calendarul obligatoriu de imunizări.

“După o analiză serioasă Comitetul Naţional de Vaccinologie ne-a făcut recomandarea pentru acest vaccin, astfel încât am aprobat programul.

Citește și:

După rectificarea bugetară sperăm să dăm drumul la procedurile de achiziţionare a vaccinului şi, din trimestrul IV, să începem imunizările”, a spus ministru Eugen NICOLĂESCU.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, este nevoie şi aşteaptă din partea Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţiesă desfăşoare o campanie profesionistă de informare a părinţilor cu privire la beneficiile acestei vaccinări.

Parteneri--