Sari la conținut

Ministrul Agriculturii, despre noua schimbare. E vizată producția de carne

carne
Sursă foto: Getty Images

Ministrul Agriculturii a vorbit despre noua schimbare propusă pentru România. Se propune o nouă strategie pentru consumul de carne, axată pe creșterea producției interne. Care este scopul principal al acestei măsuri?

Beneficii semnificative pentru economia națională

Noua schimbare propusă ar aduce beneficii semnificative economiei naționale și, în special, fermierilor români. Ministrul Agriculturii a anunțat că se vor implementa măsuri suplimentare pentru a atinge un grad de autosuficiență de 100% în ceea ce privește carnea și produsele din carne provenite din producția internă, considerând această strategie drept soluția optimă pentru echilibrarea balanței comerciale a țării.

„Felicitări tuturor fermierilor! Împreună am reușit să pornim programe și măsuri de sprijin ale căror efecte le vedem acum. Datorită muncii crescătorilor de animale români și parteneriatului corect dintre fermierii noștri și autorități, avem mai multe produse românești pe mesele românilor. Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă pentru unitățile de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, pe care le dezvoltăm prin Programul Investalim și DR -22, măsură susținută prin fonduri europene. Aceasta este soluția corectă pentru echilibrarea balanței comerciale a României”, transmite Florin Barbu.

Acesta anunță că pregătește o serie de programe de sprijin pentru a se asigura că România va atinge gradul de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească.

Carnea procesată poate afecta grav sănătatea oamenilor

mezeluri
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit oamenilor de știință,  dietă echilibrată poate încetini apariția bolilor cronice precum afecțiunile cardiovasculare, depresia și diabetul în rândul persoanelor vârstnice, informează Science Alert, citat de stiripesurse.ro

Echipa de la Centrul de Cercetare a Îmbătrânirii al Institutului Karolinska din Suedia  a constatat că persoanele care au urmat în mod constant o dietă sănătoasă au dezvoltat boli cronice mai lent, spre deosebire de cele ale căror diete erau considerate mai inflamatorii, adică diete bogate în carne procesată, cereale rafinate și băuturi zaharoase, care sunt cunoscute pentru faptul că favorizează inflamația cronică de grad scăzut în organism.

Prezența mai multor afecțiuni medicale în același timp

Este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă persoanele în vârstă. Aceasta crește riscul de dizabilitate, spitalizare și deces prematur, spun specialiștii.

Deși se știe de mult timp că alimentația poate contribui la prevenirea anumitor boli, noul studiu arată că aceasta poate influența și ritmul general al îmbătrânirii biologice.

Cercetătorii au analizat patru modele alimentare bine cunoscute. Trei dintre ele – dieta Mind (concepută pentru a proteja sănătatea creierului), Indicele alternativ de alimentație sănătoasă (bazat pe alimente asociate cu un risc mai mic de îmbolnăvire) și dieta mediteraneană – au fost asociate cu o acumulare mai lentă a bolilor. A patra, o dietă bogată în alimente inflamatorii, a fost asociată cu o acumulare mai rapidă.

Cele mai puternice asocieri au fost observate în cazul afecțiunilor cardiovasculare și psihiatrice.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel