marți, iunie 6, 2023

În contextul războiului ruso-ucrainean a circulat în spațiul public informația potrivit căreia tinerii vor fi chemați în armată pentru a-și putea apăra țara.

Unele informații s-au dovedit a fi fake news-uri, autoritățile atrăgând atenția asupra unor ordine de încorporare primite de oameni, care nu erau oficiale.

Cu această ocazie, Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a menționat condițiile în care tinerii ar putea fi chemați la încorporare în cazul în care țara noastră ar fi implicată într-un război.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

„Nu este cazul, pentru că nici nu poți să încorporezi (…). Nu pot să mobilizez tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni”, a spus Vasile Dîncu subliniind că România va avea un pachet de legi care va fi discutat în Parlament și în spațiul public, câteva legi vor fi puse în transparență, inclusiv Cyber Security.

„Sigur, poți să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război. Faptul că se apropie Rusia de graniță, ne pregătim, NATO se pregătește pentru asta, dar noi nu vom trece. Ați văzut că nici acum nu s-a trecut nici în stare de urgență, pentru că nu era cazul.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

„Populația poate să stea liniștită. În acest moment avem o armată profesionistă”

„Populația poate să stea liniștită. În acest moment avem o armată profesionistă. Avem un supliment și vom avea o supliment de pregătire pentru apărarea României, un supliment NATO. Apoi e tot ansamblul NATO.

Noi nu ne apărăm pe teritoriu cu armata noastră și se spunea că vor dura zile întregi până vor veni ajutoarele din altă parte nu e aici. Nu-i așa. NATO este aici, de la crucișătoarele care sunt în Marea Mediterană, portavionul francez Charles de Gaulle este acolo”, a mai spus Vasile Dîncu, ministrul Apărării, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private