Sari la conținut

Ministrul Educației: „60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat”. De ce refuză 40% dintre profesori să se vaccineze?

Ministrul Educației: „60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat”. De ce refuză 40% dintre profesori să se vaccineze?

Personalul din învățământ s-a vaccinat anti-covid dublu față de ținta anunțată de Florin Cîțu, prim-ministrul României, pentru data de 1 iunie. Astfel, peste jumătate dintre persoanele care fac parte din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat.

Ministrul Educației: „60% din personalul din învățământul preuniversitar și universitar s-a vaccinat”

„60% este procentul personalului din învățământ vaccinat, în condițiile în care ținta națională pentru data de 1 iunie, anunțată de prim-ministrul României, este de 30%. Deci personalul din învățământ a dat dovadă de responsabilitate, vaccinându-se într-o proporție dublă față de ținta de care ne apropiem la nivel național.

60% nu este puțin, dintre care 50% au schema de vaccinare completă. Este un exemplu foarte bun pe care personalul din învățământ l-a dat întregii societăți, din perspectiva înțelegerii responsabilității și a nevoii de siguranță sanitară în școli și universități. Acest proces de vaccinare va continua”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit alephnews.ro.

De ce refuză 40% dintre profesori să se vaccineze?

Despre procentul de 40% care nu s-a vaccinat, Sorin Cîmpeanu a menționat că cei care sunt antivaccin „din fericire nu sunt mulți”. O mare parte dintre cei 40%, susține ministrul Educației, sunt oameni nehotărâți care „nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesități vaccinării”.

„Dintre cei 40% care într-adevăr nu s-au vaccinat, unii au contraindicații medicale. Alții, din păcate, au convingeri de neînțeles pentru mine, împotriva vaccinării, dar din fericire nu sunt mulți. Cei mai mulți din restul de 40% sunt colegi care, din diverse motive, sau nu acordă suficient atenție, sau nu s-au concentrat pe înțelegerea completă și corectă a importanței și necesității vaccinării. Rămân în continuare optimist cu privire la avansul numărului persoanelor vaccinate, angajați ai sistemului de educație”, a mai spus Sorin Cîmpenau.

Potrivit Ministerului Educației, de luni, 24 mai, mai puțin de 200.000 de elevi rămân în online și peste 2,8 milioane vor merge, fizic, la școală.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: