Sari la conținut

Ministrul Educației, despre prelungirea vacanței de primăvară. „În aprilie va fi un vârf epidemiologic”

Ministrul Educației, despre prelungirea vacanței de primăvară. „În aprilie va fi un vârf epidemiologic”.

Decizia ministrului Educației de a prelungi vacanța de primăvară a elevilor cu încă două săptămâni a iscat o mulțime de discuții. Sorin Cîmpeanu a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii.

Ministrul Educației, despre prelungirea vacanței de primăvară. „Am transferat două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară”

„Este vorba de o decalare. Este vorba de o prelungire a vacanței de primăvară cu două săptămâni. Calendarul valabil până acum prevedea o vacanță de Paște rit catolic între 2 și 11 aprilie. De asemenea, prevedea o vacanță pentru Paștele ortodox la finalul lunii aprilie până la data de 9 Mai. Deci aveam două vacanțe de primăvară separate de două săptămâni de cursuri.

Introducând o vacanță în aceste două săptămâni de cursuri, practic am scurtat vacanța de vară. Am transferat două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. Practic am fi putut avea în aceste două săptămâni învățământ online.

În clasele primare știm cu toții că este greu de imaginat învățământul online. Atâta vreme cât recunoaștem că sunt elevi care și acum au dificultăți de acces la învățământul online, din cauza lipsei de acces internet, din cauza lipsei de echipamente, din cauza lipsei de profesorI pregătit, sau disponibili ar fi însemnat o pierdere categorică.

Sorin Cîmpeanu: „În aprilie va fi un vârf epidemiologic”

Ministrul Educației a explicat, potrivit Antena 3, că prelungirea vacanței de primăvară are în vedere și evitarea vârfului epidemiologic din luna aprilie.

„Aceste două săptămâni care puteau fi online în aprilie, știut faptul că doar dacă te uiți la trendul epidemiologic îți dai seama că în aprilie va fi vârful, și dacă va fi un vârf epidemiologic îți dai seama că oricum vor fi luate și alte măsuri, față de cele care sunt luate. În loc să ai aceste două săptămâni de învățământ online în aprilie poți avea în lunile mai, iunie două săptămâni de școală cu prezența fizică. Câștigul este enorm„, a subliniat ministrul Educației.

Prelungirea vacanței de primăvară. Avantaje

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a recunoscut că este extrem de frustrant să fii nevoit să iei decizii nu foarte populare.

„Este frustrant să fii nevoit să ia aceste decizii. După cum este frustrant să alegi între două variante care niciuna dintre ele nu este ideală. După cum este frustrat să pui în contrapartidă prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară cu posibilitatea de a merge până pe data de 1 aprilie cu prezență fizică măcar pentru a susține examene de simulare și a nu le arunca în aer. Pentru că sunt simulări pentru bacalaureat şi evaluarea națională examene determinante pentru viitorul oricărui tânăr.

Semestrul doi în loc să se încheie pe data de 18 iunie se încheie pe data de 2 iulie. Examenul de bacalaureat se va derula exact la aceleași date planificate. Examenul de evaluare națională pentru elevii claselor a 8-a în loc să înceapă pe 22 iunie, imediat după sărbătoarea de Rusalii de pe 21 iunie, va începe pe data de 5 iulie. Este o diferență de două săptămâni”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel