Sari la conținut

Ministrul Educației: Studenții nevaccinați ar putea avea acces la cursuri doar îmbrăcați în combinezoane. Prioritate la cazare, pentru cei vaccinați

Ministrul Educației: Studenții nevaccinați ar putea avea acces la cursuri doar îmbrăcați în combinezoane. Prioritate la cazare, pentru cei vaccinați

Ministrul Educației a făcut o serie de declarații în ceea ce privește participarea studenților la cursuri. Sorin Cîmpeanu a declarat, potrivit Antena 3, că studenții vaccinați anti-covid vor avea parte de mai multe avantaje.

Ministrul Educației: Studenții nevaccinați ar putea avea acces la cursuri doar îmbrăcați în combinezoane

Astfel, Câmpeanu a dezvăluit faptul că studenților vaccinați nu le va fi îngrădită participarea la orele de laborator și lucrări practice. De asemenea, aceștia vor avea prioritate în procesul de cazare.

„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezență fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții.

Citeste si:

Spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădită participarea studenților care nu sunt vaccinați.

Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă.

O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește posibilele discuții legate de discriminare care ar putea apărea în spațiul public, Ministrul Educației a precizat că răspunsul este foarte clar.

„Cu siguranță pot apărea astfel de discuții, însă răspunsul este foarte clar – dintotdeauna a existat o discriminare care nu a trecut de limitele legii atunci când o universitate are 1.000 de locuri de cazare și 5.000 de studenți. Discriminarea e simplă: 1.000 sunt cazați, 4.000 nu sunt cazați”.

Ministrul Educației a precizat că, până în prezent, au fost vaccinați 155.000 de angajați din învățământ, dintre care peste 140.000 au făcut și rapelul. În același timp, acesta a subliniat că ritmul de vaccinare în rândul profesorilor a scăzut de la câteva mii pe zi, la câteva sute.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.