sâmbătă, septembrie 26, 2020

Ieri s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări de până acum. 1454! Dacă în luna iunie cineva prognoza 1000 cazuri pe zi, ni se părea uriaș. La fel ca acum, când specialiștii se așteaptă în toamnă la peste 2000 de infectări pe zi, dar și la o sufocare a sistemului ATI.

Autoritățile au anunțat ieri un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus 1.454 de cazuri din peste 22.000 de teste ridicând bilanțul la aproape 66.700.

Citește și:

Ieri s-a înregistrat și un nedorit record al deceselor: 53 în ultimele 24 de ore, numărul celor care au murit fiind de 2.807. La Terapie Intensivă sunt internați în prezent 485 de pacienți. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, apreciază că numărul cazurilor de coronavirus va crește în următoarea săptămână, mai ales din cauza concediilor de odihnă:

Nelu Tătaru: ”Suntem în plin sezon estival, suntem în plin sezon de relaxări. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr mare de cazuri, testăm un număr mare de suspecți ai infecției cu COVID și, secundar, vom avea și un număr mare de rezultate pozitive. Esența este ca aceste rezultate pozitive să le putem gestiona în contextul manifestărilor clinice, și aici mă refer în special la cazurile medii, severe și grave, care vor necesita spitalizare în Terapie Intensivă, unde avem niște resurse limitate.”

Citește și:

Ministrul sănătății a mai precizat că în spitalele din țară la terapie intensivă sunt peste 1.000 de paturi dotate cu ventilatoare pentru asistența pacienților în stare gravă.

Parteneri