miercuri, decembrie 8, 2021

Potrivit autorităților, 11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platformă. Dintre acestea, 11.186 sunt pentru Pfizer și 784 pentru Moderna. Tot astăzi se vor vaccina și cadrele medicale de la “Matei Balș”.

”11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma #RoVaccinare. Cifrele centralizate în această dimineață arată astfel: Programări pentru Pfizer/BioNTech – 11.186. Programări pentru Moderna – 784. Ce trebuie să știi: poți merge în cel mai apropiat centru de casa ta și primești adeverința de vaccinare care atestă că ai făcut doza 3” ”, precizează Andrei Baciu prin intermediul unei postări pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Ce încearcă să îți transmită visele. Nu ignora ace...

Ministrul interimar al Sănătății spune că peste 1,1 milioane de persoane sunt eligibile pentru vaccinarea cu doza suplimentară. Oficialul a vorbit și despre proiectul care propune ca angajații din sistemul medical nevaccinați să fie obligați să se testeze pe cheltuiala proprie:

 “Proiectul de lege prevede că în cazul în care persoana respectiva nu e vaccinată și nu a trecut prin boală, ea trebuie să prezinte teste negative. 70% din medici sunt vaccinați. În cazul în care angajatul nu s-a vaccinat, nu a trecut prin boală și nu s-a testat, va fi suspendat contractul de muncă. Există prevederi și pentru sancțiuni ale șefului unității medicale”.

Te-ar mai interesa: Primul centru din România care angajează, în mod d...

Astăzi, Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, s-a vaccinat anti-Covid cu a treia doză. Cseke Atilla a fost întrebat, după ce s-a vaccinat, despre numărul de paturi ATI și despre gradul ridicat de ocupare a acestora în București.

 “Ieri am operaţionalizat unitatea mobilă ATI la Spitalul Marius Nasta – 8 paturi. Suntem în curs de operaţionalizare pentru 50 de paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 26 de paturi la Spitalul Cantacuzino şi 18 paturi la Spitalul Colţea, ceea ce se va întâmpla azi sau mâine”, a declarat ministrul, care a precizat că 34 de noi paturi ATI vor fi operaționalizate în această săptămână la București.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să știi înainte să faci o operație. Exp...

Astăzi s-a anunțat și ce spitale vor fi trecute exclusiv ca spitale COVID.

Este vorba de spitalul Malaxa, care are 100 de paturi din care 9 ATI și 40 de paturi cu oxigen și spitalul Sf. Ioan, cu 200 de paturi din care 15 ATI, a anunțat marți ministrul Cseke Attila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri