duminică, mai 29, 2022

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că „e aproape imposibil să nu te infectezi cu Omicron. Îl iau persoane vaccinate şi nevaccinate”.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil, vă spun, este aproape imposibil să nu te infectezi.

Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate.

Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate.

Te-ar mai interesa: Cum decongelezi în mod corect alimentele? Ce se în...

Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie”, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.


Începe și în România vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani

Săptămâna aceasta începe și în România vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Coordonatorul Campaniei de Imunizare a populației, Valeriu Gheorghiță, a precizat că peste 100.000 de doze pediatrice de ser vor ajunge mâine în țară.

Valeriu Gheorghiţă: Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice, în sensul în care toate cele 114.000 de două zile vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie și vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către Direcțiile de Sănătate Publică Județene, încât să fie disponibile pe 26 dimineața în cabinetele de vaccinare pediatrice.

Te-ar mai interesa: Cele mai toxice fructe! Sunt pline de pesticide și...

În prezent, în platforma de programare sunt active la nivel național 220 de cabinete de vaccinate pediatrică. În Bucureşti sunt șase, câte unul în fiecare sector, iar în județul Ilfov – două.

Interesul pentru vaccinare este însă tot mai scăzut în rândul populației eligibile. Potrivit celui mai recent bilanț, doar aproximativ 1.300 de români au făcut prima doză în 24 de ore.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Crește capacitatea de testare

Numărul cazurilor de coronavirus raportate zilnic continuă să se dubleze de la o săptămâna la alta. Ieri s-au anunţat peste 14.000 de noi contaminări, aproape unul din trei teste fiind pozitiv.

S-au înregistrat încă 22 de decese asociate bolii, iar aproximativ 600 de oameni sunt internaţi la ATI. Autorităţile spun că, din această săptămână, capacitatea de testare va creşte până la 150.000 de teste pe zi.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: „Ține asta într-un borcan în ...

Peste 3.800 de medici de familie din toată ţara au încheiat contracte în acest sens cu casele de asigurări de sănătate. La Bucureşti şi în judeţul Ilfov, unde apar mereu cele mai multe cazuri noi, au fost deschise centre de testare în 20 de spitale, iar alte 8 îşi vor începe activitatea mâine.

De asemenea, cel târziu de miercuri, va fi reluată testarea elevilor, după ce peste 10 milioane de kituri au ajuns în depozitele inspectoratelor şcolare.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru. Curiozități despre creierul uman. T...

Odată cu creşterea capacităţii de testare se vor înmulţi şi cei depistaţi pozitiv – afirmă ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, care anticipează că vârful acestui val pandemic va fi peste aproximativ 3 săptămâni, potrivit RRA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private