Sari la conținut

Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va întâmpla, în România, chiar de luni! Alexandru Rafila rupe tăcerea

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, rupe tăcerea. El susține că lucrurile se vor schimba în viitorul foarte apropiat, în numai câteva zile. 

Numărul infectărilor va crește într-un ritm accelerat, în România. Ministrul Sănătății susține că ne apropiem de apogeul valului 5, iar semnele vor fi vizibile chiar în următoarele zile.

Profeția sumbră a ministrului Sănătății

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila spune că în decursul săptămânii viitoare ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, iar vârful valului 5 al îmbolnăvirilor cu COVID ar putea fi la mijlocul lunii februarie.

În prezent, în România circulă în paralel variantele virale Delta și Omicron – mai declara la Prima TV, Alexandru Rafila, potrivit căruia aproximativ 25% dintre cazuri sunt infecții cu varianta Delta, aceasta provocând și cazuri mai grave.

„Undeva în jurul datei de 10 – 15 februarie, vom atinge acest maxim al numărului de cazuri. Un lucru este important, însă: rata de reproducere a acestei infecții a scăzut.

Maxima a fost în prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87, adică practic, o persoană infectată îmbolnăvea alte două persoane.

Acum avem 1,25 şi în ultimele opt zile, nouă zile chiar am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25 – și 1,25 este îngrijorător pentru că înseamnă că numărul de cazuri crește, nu va scădea. Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului sănătății, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creștere a gradului de testare substanţială care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel