sâmbătă, noiembrie 26, 2022

În cadrul unui interviu, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a admis că hrana oferită pacienților din spitalele din România este disporționată cu cea primită de refugiații ucraineni din țara noastră. Potrivit lui Alexandru Rafila, pacienţii spitalelor din România ar trebui să primească cel puţin aceeaşi alocaţie de hrană ca refugiaţii Ucrainei.

”Corpul de Control al ministrului Sănătății poate să meargă în situații punctuale și merge în foarte multe situații punctuale, care nu se referă neapărat la masa pacienților, se referă la multe aspecte care țin de încălcarea legii, încălcarea serioasă a legii și ei pot să meargă să verifice acest lucru, dar trebuie o anumită specializare ca să poți să constați calitatea mesei, numărul de calorii, care sunt condițiile igienice.

Te-ar mai interesa: Un mare sfânt sărbătorim sâmbătă, 26 noiembrie! Es...

Să știți că la Corpul de Control nu știu dacă este vreun medic în Ministerul Sănătății și e clar că aceste lucruri putem să le facem, eventual cu Inspecția Sanitară de la nivelul fiecărui județ, nu de la nivelul Ministerului Sănătății.

Dar Inspecția Sanitară, în general, se referă la condițiile igienico-sanitare. La masă, Inspecția Sanitară poate să constate, în principiu, dacă sunt respectate condițiile igienice legate de furnizare a mesei.

Am militat pentru dublarea sumei de la 11 lei la 22 de lei în spitale

Eu am militat pentru dublarea sumei de la 11 lei la 22 de lei în spitale și acest lucru a coincis cu momentul în care s-a discutat despre alocația de masă pentru refugiații ucrainieni din România, care primeau aceeași sumă și mi se părea normal ca și pacienții din România să primească cel puțin aceeași sumă”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Virozele nu se tratează cu antib...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private