luni, martie 27, 2023

Miracol în sala de operație! O echipă de chirurgi de la Spitalul Judeţean Timişoara a reușit un adevărat miracol medical, după ce a fost înlăturată o tumoră gigant, de greutatea unui bebeluș.

Chirurgii spun că tumorile ce depășesc 30 de kilogramen sunt destul de rare şi apar la persoane corpolente, deoarece grăsimea suferă modificări şi se poate ajunge rapid la tumori, iar în cazuri de depăşire a pragului de operabilitate, se poate ajunge la amputaţie majoră.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Blood cells and viruses. Red and green illustration.

Miracol în sala de operație! Tumoră gigant, de greutatea unui nou-născut, scoasă din piciorul unei tinere

„Era o tumoră gigant, care ocupa întreaga coapsă dreaptă, cu particularitatea că pedicolul femural, în zona inghinală, era înglobat în aceasta. Am protejat vasele de sânge şi nervii periferici astfel că pacienta va putea merge bine fără a fi nevoie de intervenţii suplimentare. La sfârşitul operaţiei, tumora cântărea peste 3,5 kg. Acum tânăra pacientă urmează o perioadă de convalescenţă şi tratament specific”, au declarat, miercuri, chirurgii.

Potrivit medicilor, tânăra a trecut prin consultaţii şi analize diverse şi complexe, pentru precizarea diagnosticului.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Pacientă: Mă durea coapsa dreaptă şi observam cum creşte în volum

„Mă durea coapsa dreaptă şi observam cum creşte în volum. Şase ani tot apăreau amorţeli şi furnicături iar la picioare aveam senzaţia de frig. Toate le-am pus pe seama faptului că m-am îngrăşat, apoi ţineam cură de slăbire. (…) Am fost la un spital din Timişoara, unde medicii mi-au făcut o biopsie şi am primit recomandarea să merg la Chirurgie vasculară, la Spitalul Judeţean”, a explicat tânăra, potrivit Agerpres.

Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...

Medicii le recomandă pacienţilor un consult rapid la un medic chirurg dacă observă modificări substanţiale, de pildă porţiuni de piele încreţită, întărită, membre crescute în volum, total sau parţial.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private