Sari la conținut

Miracolul naturii în fața unui dezastru: Bebeluș născut sub dărâmături, în Siria, după cutremur. „Mama l-a protejat cu propriul trup, până în ultima clipă”

Salvatorii au găsit-o în Jandairis cu cordonul ombilical încă atașat de corpul mamei sale, care a murit în cutremurul violent care le-a distrus casa. Ea este singura supraviețuitoare a familiei.

O poveste de viață și de moarte vine din Siria, unde cutremurele de luni, 6 februarie 2023, au provocat dezastre inimaginabile. O femeie însărcinată, blocată sub ruine, a născut o fetiță perfect sănătoasă. Micuța a fost găsită cu cordonul ombilical încă atașat de corpul mamei sale, care a murit în cutremurul violent care le-a distrus casa. Ea este singura supraviețuitoare a familiei, precizează La Repubblica.

Viața sa a început într-un moment tragic, când pământul s-a cutremurat atât de tare de a provocat mii de morți și zeci de mii de răniți.

Fetița abia născută a fost găsită de salvatori sub dărâmăturile din orașul Jandairis, iar salvarea sa este considerată un adevărat miracol. Ea avea cordonul ombilical încă legat de corpul neînsuflețit al mamei sale, care a murit imediat după naștere, dar a protejat-o pe fetiță cu propriul trup, până în ultima clipă, notează portalul Al Balad.

Alături de mama Aafra, au fost găsiți decedați ceilalți membrii ai familiei: tatăl, Abdallah Mleihan, surorile, fratele și mătușa bebelușului.

„Căutam sub dărâmături familia bărbatului, am dat mai întâi de cadavrul surorii lui, apoi de-al soției sale, era una lângă alta”, a declarat pentru AFP salvatorul Khalil Sawadi.

„Atunci am auzit un zgomot în timp ce săpăm, am mutat dărâmăturile și am găsit-o pe micuță, slavă Domnului!”

Bebelușul avea încă cordonul ombilical legat de mama ei așa că „l-am tăiat și verișoara mea a dus-o de urgență la spital”, a mai spus bărbatul care a găsit-o pe nou-născută.

Fetița se află acum la o clinică din Afrin, provincia Alep. Medicul Hani Maaruf, care o are în grijă a declarat:

„Cred că s-a născut la aproximativ șapte ore după cutremur, cântărește puțin peste 3 kilograme și din acest motiv nu cred că a fost o naștere prematură.”

Incredibila salvare a copilei a fost filmată, iar videoclipul a fost difuzat pe rețelele de socializare. Fetița, dezbrăcată complet, așa cum s-a născut, este în mâinile salvatorului său. „Cineva i-a acoperit corpul cu o pătură – a declarat jurnalistul agenției de presă AFP – în acel moment temperatura era în jur de zero grade.” Video mai jos:

Fetița se află acum la o clinică din Afrin, provincia Alep. Medicul Hani Maaruf, care o are în grijă a declarat:

„Cred că s-a născut la aproximativ șapte ore după cutremur, cântărește puțin peste 3 kilograme și din acest motiv nu cred că a fost o naștere prematură.”

„La momentul spitalizării, membrele îi erau înghețate și tensiunea arterială scăzută. Fetița prezintă vânătăi, dar starea ei este stabilă.”

Până în acest moment, peste 6.200 de persoane și-au pierdut viața după ce un cutremur cu magnitudinea de 7,7 a zguduit în zorii zilei de luni, 6 februarie, partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat de altele două majore, cu magnitudini de 6,7 și 7,6. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), victimele ar putea fi mai mult de 20.000.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel