Sari la conținut

Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de potasiu. Poate vine înapoi Vlad Voiculescu…

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mircea Badea, despre referendumul familiei

Mircea Badea a intervenit în scandalul provocat de distribuția pastilelor de iodură de potasiu, după ce unii medici de familie au spus că populația s-a speriat în urma declarațiilor făcute de Alexandru Rafila.

„Cu toată dragostea, dar nu mai pot cu subiectul cu iodura de potasiu. Nu am nicio străbatere cu domnul Rafila, nu m-am intersectat cu el niciodată, nu am avut niciodată vreo simpatie, nici vreo antipatie. Dar toată frăsuiala cu „vai, ce a zis Rafila” mi se pare atât de penibilă… și atât de artificial umflată…

Până la urmă, omului i s-a pus o întrebare în contextul dilelii comunicaționale și isteriei pe bază de Zaporojie. Fusese întrebat despre pastilele de iod și omul a răspuns. Ce a făcut?! Cică s-a isterizat populația. Care populație s-a isterizat?! Ați văzut cetățeni isterici umblând despletiți zicând „aoleu, aoleu, pastile de iod!” Eu nu am văzut. Unde erau cetățenii ăștia isterizați? A… că or fi dat telefoane pe la medicii de familie mai mult decât de obicei… asta e, se întâmplă”. Auzi, dar poate vine înapoi Vlad Voiculescu… eu vreau… Beton așa. Sunt fan. Susțin”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Sistemul de distribuţie a pastilelor de iodură de potasiu, „perfect funcţional”

„Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu este perfect funcţională. Îndemn pe toată lumea, toate persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripţia şi avem 2.500 de farmacii în toată ţara, listele se regăsesc la Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde îşi pot ridica gratuit aceste pastile. Este un sistem perfect funcţional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reuşit să îl punem la punct”, a afirmat Rafila, după o vizită la Spitalul de urgenţă Floreasca.

Ministrul Sănătății a precizat că este posibil ca, pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, cererea de pastile de iodură de potasiu să crească.

„Pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, este posibil ca cererea să crească, dar medicii de familie trebuie să elibereze prescripţie acestor pacienţi care au dreptul să primească micro-comprimatele de iodură de potasiu”, a explicat ministrul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel