Sari la conținut

Sănătatea orală: gură urât mirositoare? Iată ce boală ascunde halitoza

diabet de tip 2
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Test vocal care detectează diabetul de tip 2 în 10 secunde

Dacă aveți simptome de diabet, este posibil să puteți observa unele semne în mirosul respirației. Există, de asemenea, câteva alte semne la care trebuie să fiți atenți, iar unele sunt mai evidente decât altele.

Clinica Mayo spune că, dacă nivelul zahărului din sânge este prea mare, este posibil să aveți mai multe simptome în jurul gurii. Într-adevăr, este posibil să descoperiți că aveți un miros de respirație fructat sau o gură foarte uscată. Diabetes.co.uk observă, de asemenea, că halitoza, cunoscută ca și respirație urât mirositoare, este uneori asociată cu diabetul.

Acesta spune: „Dacă observați că aveți respirație urât mirositoare, ar putea fi un efect secundar al medicamentelor dumneavoastră obișnuite.

„Unii oameni raportează că au respirație urât mirositoare ca urmare a luării metforminei. Dacă luați metformină și credeți că vă provoacă respirația urât mirositoare, contactați echipa de asistență medicală pentru diabet pentru a vă sfătui cu privire la medicamentele alternative care ar putea fi disponibile.”

Organizația spune: „La persoanele cu diabet zaharat, nivelurile ridicate de zahăr din sânge cresc nivelul de glucoză din salivă.”

Acest lucru oferă hrană pentru bacteriile din gură și duce la formarea plăcii dentare.”

Dacă placa nu este îndepărtată eficient, pot apărea carii și boli ale gingiilor, care provoacă și halitoză.”

Organizația de sănătate notează: „Diabetul poate provoca cetoacidoză, care este locul în care organismul arde grăsimile în loc de glucoză dacă există prea puțină insulină în sânge sau dacă rezistența la insulină este prea mare Cetonele se formează apoi ca un produs rezidual care provoacă un miros neobișnuit pe respirația uneori comparată cu perele fermentate.”

Simptome care ar trebui să te trimită de urgență la medicul de familie:

  • senzația de sete continuă
  • urinarea frecventă, cu precădere noaptea
  •  senzația de oboseală
  • pierderea în greutate și pierderea volumului muscular
  • mâncărime în zona intimă sau episoade frecvente de afte,
  • tăieturi sau răni care se vindecă lent
  • vedere încețoșată.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel