duminică, iunie 26, 2022

Misterul celor 7 ani. Numărul 7 este plin de semnificații simbolice. Nu întâmplător îl găsim în cele 7 chakre, în cele 7 zile ale săptămânii și ale creației, în cele 7 cereale Steiner.

Regenerarea psihofizică a întregului organism

Numărul 7 este plin de semnificații simbolice care îl conduc înapoi la cercetarea mistică, la explorarea de sine, la căutarea completității interioare. Nu întâmplător îl găsim în cele 7 chakre, în cele 7 zile ale săptămânii și ale creației, în cele 7 cereale Steiner, în ciclurile septenare identificate de pitagoreici, potrivit Eticamente.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Misterul celor 7 ani. La cât timp se regenerează mintea și corpul unui om?

Biologia susține că celulele se reînnoiesc la fiecare 7 ani, o transformare care ar implica o reînnoire psihofizică la 360 de grade. În primii șapte ani, corespunzători copilăriei, se formează sistemul neurosenzorial: nou-născutul dezvoltă mai întâi simțul tactil și al auzului.

Ce se întâmplă cu mintea și corpul după 7 ani? Organele fizice conectate la sistemul ritmic, adică inima, respirația și circulația, își desăvârșesc dezvoltarea, paralel cu gândirea și memoria. În această a doua fază, care corespunde școlii primare, profesorii și colegii își asumă un rol de importanță primordială și aici se maturizează capacitatea de relaționare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

Misterul celor 7 ani. La cât timp se regenerează mintea și corpul unui om?

Încep apoi al treilea 7ani: organele și membrele sexuale își completează dezvoltarea, membrele se lungesc și începe formarea sistemului metabolic.

În acest moment al evoluției, băiatul este capabil să facă abstracție mentală, să își formeze o opinie personală și să abordeze subiecte științifice.


Misterul celor 7 ani. Sexul devine o obsesie

Sexul devine o obsesie, căutarea unui partener capabil să se completeze capătă o importanță primordială, potrivit DC News.

Te-ar mai interesa: Drama Mirelei Vaida. A trecut prin momente cumplit...

Urmează o a doua triadă, între 21 și 42 de ani, sau al treilea, al patrulea și al cincilea 7 ani. În această perioadă se dezvoltă facultățile de a gândi, a simți și voința.

În această fază individul își dezvoltă o anumită ambiție, își dorește să-și facă un loc în lume, să dobândească bunuri materiale sau să facă carieră. Dar pe măsură ce avansează se stabilizează, concentrând tot mai multă atenție pe siguranță și confort.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

În sfârșit, există a treia triadă, între 42 și 63 de ani, care vizează dezvoltarea spiritualității într-un mod conștient. De fapt, realizarea materială nu mai este suficientă, se simte dorința de căutare a adevărului, pentru sine, în ciuda regulilor impuse de societate.

Peste 63 de ani, spiritualitatea se dezvoltă în continuare în ciuda energiei fizice care scade progresiv. Dar spre deosebire de ceea ce se crede, această fază poate fi foarte pozitivă, deoarece este mai orientată spre sine.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Ciclurile vieții

  • Sufismul, un curent mistic islamic care și el împarte viața în cicluri de 7 ani. Aceste cicluri identifică cele 4 Timpuri ale vieții.
  • De la naștere până la 28 de ani există Timpul Creșterii (7-14-21-28), care corespunde dezvoltării organismului și formării personalității.
  • Urmează Timpul Stabilității, de la 28 la 56 de ani, în care se urmărește împlinirea și echilibrul personal. Apoi vine vremea Prosperității, de la 56 la 84 de ani.
  • Atenție! În cele din urmă Timpul Înțelepciunii, de la 84 la 112 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private