Sari la conținut

Misterul oilor zombi din țarcul 13. S-au plimbat fără oprire într-un cerc, timp de 12 zile. Nimeni nu a găsit nicio explicație. VIDEO

Misterul oilor zombi din țarcul 13. S-au plimbat fără oprire într-un cerc, timp de 12 zile. Nimeni nu a găsit nicio explicație. VIDEO

Un fenomen straniu are loc în regiunea Mongolia interioară, din nordul Chinei, unde, din 4 noiembrie, sute de oi se învârt într-un cerc. Comportamentul bizar a fost surpins de camerele de supraveghere.

Turma se mișcă încontinuu, în sensul acelor de ceasornic, formând un cerc aprope perfect, într-o fermă din China.

Alte câteva oi pot fi văzute privind din afara rotației, în timp ce altele, uneori, stau nemișcate în centru.

Misterul oilor zombi din șarcul 13. S-au plimbat fără oprire într-un cerc, timp de 12 zile

Înregistrarea video a scenei ciudate a fost postată miercuri pe Twitter de publicația chineză de stat People’s Daily, care a relatat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza reală a învârtirii în cerc rămâne un mister.

Potrivit The New York Post, proprietara oilor, identificată drept doamna Miao, a susținut că „spectacolul” a pornit atunci când doar câteva animale au început să se miște în cerc, apoi toată turma li s-a alăturat.

Cu toate acestea, doar animalele care se aflau în țarcul cu numărul 13 au început să se comporte bizar, deși în fermă sunt nu mai puțin de 34 de țarcuri.

Sign of the apocalypse' as hundreds of sheep 'walk in a circle for 10 whole days' - Mirror Online

Comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză, spun medicii veterinari.

„Inițial, animalele afectate sunt deprimate și dezorientate. Se pot ascunde în colțuri, se pot sprijini de obiecte sau se pot învârti în cerc.

În mod obișnuit, focarele apar ca urmare a silozului stricat sau de calitate scăzută. La oi și capre, totuși, moartea are loc de obicei în 24-48 de ore de la observarea simptomelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel