Sari la conținut

„Ca și cum ai bea o ceașcă cu ceai!”. Noul vaccin anti-covid care este inspirat pe gură, testat în China

În ceea ce pare a fi o premieră în lume, noul vaccin anti-covid care este inspirat pe gură, testat în China.

Shanghai a început să administreze un vaccin fără ac, care este sub formă de ceață, care ar trebui să fie inspirat pe gură. Vaccinul inhalabil anti-covid a devenit disponibil pe 26 octombrie. Acesta a fost dezvoltat de compania biofarmaceutică chineză CanSino Biologics Inc., a raportat Associated Press.

Acest vaccin este oferit gratuit ca doză de rapel pentru cei care au fost vaccinați anterior, potrivit unui anunț postat pe un cont oficial de socializare a orașului.

Noul vaccin anti-covid care este inspirat pe gură, testat în China

Într-un videoclip postat online de o agenție media oficială chineză, oameni dintr-un centru comunitar de sănătate au fost văzuți introducând duza scurtă a unei cani albe translucide în gură.

ShanghaiEye🚀official on Twitter: "#Shanghai kicked off registration and reservation for inhaled #COVID-19 vaccine #booster shots on Tuesday. The vaccination starts on Wednesday, the city government said. Booster shots can enhance immunity effects

Potrivit textului care a însoțit videoclipul, după ce a inspirat încet, un individ și-a ținut respirația timp de cinci secunde. Întreaga procedură a fost finalizată în 20 de secunde.

„A fost ca și cum ai bea o ceașcă de ceai cu lapte”, a spus Wall Street Journal, citat de un locuitor din Shanghai, în videoclip. „Când l-am inspirat, avea un gust puțin dulce”.

În comparație cu vaccinul tradițional, vaccinurile fără ace sunt mai ușor de administrat și oamenii de știință cred că pot ajuta la creșterea ratelor de vaccinare. Persoanele cărora le este frică de ace pot considera că această metodă este, de asemenea, mai confortabilă.

În prezent, acest vaccin este administrat doar ca doză de rapel.

China vrea ca mai mulți oameni să primească vaccinuri de rapel înainte de a lua în considerare relaxarea restricțiilor stricte legate de pandemie. Conform datelor, 90% dintre chinezi și-au finalizat vaccinările la jumătatea lunii octombrie, iar 57% au primit o doză de rapel.

Sunt eficiente vaccinurile fără ace?

Vaccinurile fără ace necesită un studiu mai amănunțit pentru a le determina eficacitatea. Testele acestui vaccin inhalabil aprobat de autoritățile de reglementare chineze au arătat că a stimulat un răspuns imunologic la persoanele care au primit deja două doze dintr-un vaccin chinez diferit.

Potrivit experților, un vaccin administrat în gură ar putea, de asemenea, să prevină virusul înainte ca acesta să ajungă în restul sistemului respirator, deși asta ar depinde parțial de dimensiunea picăturilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel