joi, octombrie 6, 2022

Mit sau realitate? Este sau nu sigur să bei apă în timpul meselor? 

„Evită să bei apă atunci când mănânci mâncarea, îți poate provoca balonare” sau „evita să bei apă, deoarece îți poate afecta apetitul”: există multe sfaturi pe care oamenii le dau atunci când vine vorba de a mânca corect.

Mulți oameni presupun că consumul de apă în timp ce mănâncă alimente sau imediat după masă ar putea afecta digestia. Experții ayurvedici recomandă, de asemenea, să așteptați minim 30 de minute după masă pentru a bea apă.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

Dar uneori, cineva poate ajunge să uite complet să se hidrateze timp de trei până la patru ore pe zi.


Mit sau realitate? Poate apa potabilă cu sau în preajma mesei să împiedice digestia?

Mai multe persoane cred că apa potabilă cu sau în jurul consumului de alimente poate dilua enzimele digestive și poate împiedica procesul de digestie. Cu toate acestea, nutriționiștii spun că nu există dovezi științifice care să susțină același lucru.

În mod alternativ, mulți oameni cred că apa cu alimente nu poate fi trecută cu vederea, deoarece avem parte de ea în timp ce mâncăm supe sau salate. Este într-un fel ca apa de mestecat.

Legumele cu frunze verzi, de asemenea, sunt bogate în apă, împreună cu mâncărurile pe bază de sos.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Atenție la deshidratare!

Potrivit experților, a nu bea suficientă apă după mese nu este indicat, deoarece poate reduce aportul general de apă. În plus, a nu bea apă cu o oră înainte sau două ore după masă poate duce la deshidratare.

Oamenii care fac acest lucru ar putea să nu reușească să-și completeze aportul total de apă cu doi până la trei litri pe zi.

Deshidratarea poate avea mai multe consecințe asupra sănătății, cum ar fi:

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

1. Aciditatea

2. Constipație cronică

3. Risc de pietre la rinichi

Prima prioritate pentru toți ar trebui să fie consumul suficient de apă, indiferent dacă este înainte sau după masă. Pe termen lung, poate reduce șansele de deshidratare și alte consecințe majore pe termen lung.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private