joi, septembrie 29, 2022

Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii. Ce poți face pentru a crește nivelul tensiunii arteriale?

Tensiunea arterială scăzută sau hipotensiunea arterială este atunci când tensiunea arterială este de obicei mai mică de 90/60. În astfel de cazuri, există șanse mari să vă simțiți obosit sau amețit. Hipotensiunea arterială poate fi de diferite tipuri, în funcție de cauza afecțiunii.

Te-ar mai interesa: Cel mai nociv aliment pentru creier. Prof. dr. Vla...

Hipotensiunea postprandială apare atunci când există o scădere a tensiunii arteriale după masă sau hipotensiunea ortostatică, cunoscută și sub denumirea de hipotensiune posturală, care apare atunci când există o scădere a tensiunii arteriale atunci când vă mișcați.


Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii. Alte cauze:

1. Un atac de cord sau o afecțiune a inimii care vă slăbește circulația sângelui.

2. Sarcina este o altă cauză, deoarece sângele este necesar atât pentru mamă, cât și pentru făt.

3. Deshidratarea sau diareea ar putea fi, de asemenea, cauze ale tensiunii arteriale scăzute.

4. Când corpul tău este într-o stare de șoc, o stare gravă de sănătate în care organele importante ale corpului nu primesc suficient oxigen.

Te-ar mai interesa: A murit Alexandru Arșinel, la 83 de ani! „Zilele î...

5. Când vă aflați în repaus prelungit la pat.

Ce poți face pentru a crește nivelul tensiunii arteriale?

1. Fă câteva schimbări în stilul de viață. Tensiunea arterială scăzută ar putea fi rezultatul unui stil de viață nesănătos și al unei diete necorespunzătoare. Încearcă să faci modificări ușoare în stilul tău de viață care te vor ajuta să îți crească tensiunea arterială.

2. Bea multă apă. Deshidratarea este o cauză a hipotensiunii și aceasta ar putea fi rezolvată doar atunci când bei suficientă apă. În timpul verii și în condiții de vreme caldă, nu uitați să beți cantități adecvate de apă, deoarece acestea pot ajuta la creșterea nivelului tensiunii arteriale.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

3. Schimbă-ți obiceiurile alimentare. Obiceiurile alimentare pot duce, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale și, prin urmare, este important să mănânci bine și să nu te înfometazi. Să te înfometezi poate duce la scăderea tensiunii arteriale.

4. Discută cu medicul tău. Medicul tău îți va prescrie probabil niște medicamente pentru a-ți aduce tensiunea arterială la niveluri normale. Asigură-te că iei acele medicamente așa cum este prescris de medic.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private