sâmbătă, iunie 25, 2022

Ciocolata este unul dintre cele mai iubite deserturi inventate. De asemenea, ea poate fi chiar și foarte sănătoasă și prietenoasă cu silueta, dacă este consumată în mod corespunzător.

Deși multe persoane asociază ciocolata cu kilogramele în plus, acest lucru nu putea fi mai departe de adevăr. Ciocolata este plină de antioxidanți și grăsimi sănătoase pentru organism.

Aceasa este chiar unul dintre cele mai sănătoase deserturi, atunci când vorbim despre ciocolata cu un conținut ridicat de cacao. În mod ideal, ea trebuie să conțină peste 70% cacao.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Mituri despre ciocolată

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie care sunt cele mai comune mituri despre ciocolată, dar și ce beneficii are aceasta în realitate, precum și care este porția corectă de ciocolată.

„În momentul în care pe etichetă, primul cuvânt nu este cacao/masă de cacao/unt de cacao, este clar că acolo avem mai mult zahăr decât cacao.

Nu există arbori de cacao care să acopere toate nevoile de ciocolată ale mapamondului. (…) Din păcate, acum, pe eticheta ciocolatei veți vedea primul ingrediente, în 80% din cazuri, zahărul și apoi veți vedea grăsime de cocos sau de palmier. Nici măcar nu mai există produsul cacao este pus doar cât să dea culoare.

Te-ar mai interesa: Astrolog: Sufletul vine și se lipește de mamă cu u...

Ciocolata neagră este cea mai bogată în calorii. Pentru că un gram de grăsime are 9 calorii, un gram de zahăr are 4 calorii. O ciocolată cu lapte va avea în jur de 500 – 530 de calorii, o ciocolată neagră, pentru că este mult mai bogată în grăsime va avea spre 600 poate chiar peste 600 de calorii.

Cu cât e mai bogată în calorii, cu atât e mai adevărată ciocolata neagră.

Ciocolata albă este o ciocolată ce are mai mult unt comparativ cu masa de cacao. Deci ciocolata albă este prin definiție cea mai grasă ciocolată, deci clar cea mai calorică.

Te-ar mai interesa: Cum arată viitoarea soție a lui George Simion. Ili...

Porția corectă de ciocolată este de trei pătrățele, niciodată mai mult de un rând. Tableta de ciocolată a devenit din ce în ce mai subțire, în prezent are 80 g și ne sugerează într-un fel porția corectă de ciocolată”, a adăugat Mihaela Bilic, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private