joi, mai 19, 2022

Mituri spulberate! De ce ora 22 este prea devreme pentru culcare? Un practicant de somn și co-fondator al Beingwell vine cu explicații. Acesta consideră că „pentru majoritatea oamenilor, a merge la culcare mai devreme va înrăutăți lucrurile mult, pentru că, dacă nu adormi imediat, te vei simți mult mai obosit.”

Potrivit lui James Wilson, un practicant de somn și co-fondator al Beingwell,există câteva „reguli” universale după care mulți dintre noi trăim.

Te-ar mai interesa: Harry și Meghan au interzis. „Inel de oțel” pentru...

Orice timp pe care îl petreci în pat și nu dormi este periculos, pentru că este susceptibil să te streseze mai mult. Cu cât suntem mai stresați, cu atât avem mai puține șanse să dormim.


Opt ore de somn reprezintă un lux pe care majoritatea dintre noi nu îl au

Nu toată lumea are nevoie de opt ore de somn și asta ținând cont doar de cantitate, nu și de calitate, spune James.

NHS spune că majoritatea adulților au nevoie între șase și nouă ore de somn, iar James spune că cel mai bun indicator că ați avut parte de suficient somn este dacă vă simțiți obosit sau treaz când vine vorba de mijlocul nopții.

La fel ca și telefonul tău, televizoarele emit lumină albastră care poate întârzia producția de melatonină a hormonului somnului. Dr. Rebecca Robbins, epidemiolog la Școala de Medicină a Universității din New York (NYU), spune:

Te-ar mai interesa: Horoscop 19 mai 2022. Daniela Simulescu: Ne vom gă...

Adesea, dacă ne uităm la televizor, sunt știri de noapte… este ceva care vă va provoca insomnie sau stres chiar înainte de culcare.

Ce se întâmplă dacă dormi maipuțin de cinci ore pe noapte?

Păturile sunt la modă acum. Mulți oameni jură că greutatea îi ajută să se simtă calmi și să adoarmă mai ușor. Cu toate acestea, James spune:

Dacă îți place să stai ascuns sub o pilotă grea, acest lucru este perfect. Dar dacă ești unul dintre cei care, atunci când ajungi la hotel, scoți toate cearșafurile din pat, atunci o pătură grea este cel mai rău coșmar al tău și te va face să adormi mai greu.

Te-ar mai interesa: Noi cazuri de variola maimuței. Ce trebuie să faci...

Există oameni care susțin că nu dorm niciodată mai mult de trei ore – și totuși sunt oameni pe deplin funcționali. Nu credeți, spune dr. Robbins.

Avem dovezi care arată că dormitul de cinci ore sau mai puțin constant, crește foarte mult riscul de consecințe negative asupra sănătății.


Sforăitul – o tulburare de somn potențial gravă

Acestea includ atac de cord și accident vascular cerebral și speranță de viață mai scurtă.

Te-ar mai interesa: Efectele TAURINEI din băuturile energizante...

Sforăitul este absolut enervant pentru oricine se află în pat lângă tine, dar poate fi și un semn de apnee în somn – o tulburare de somn potențial gravă în care respirația începe și se oprește în timpul nopții. A fost asociată cu opriri ale inimii, obezitate și hipertensiune arterială, potrivit The Sun, citat de EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private