Sari la conținut

‘Moartea a fost o binecuvântare’. Un tată devastat plânge ușurat că fiica sa, în vârstă de 8 ani, a fost ucisă de Hamas și nu capturată

atacuri hamas
sursa foto: mirror uk
victime hamas israel

Din cuprinsul articolului

Un tată devastat a povestit că a fost ușurat când a aflat că fiica sa a fost ucisă și nu capturată de către atacatorii Hamas, spunând: „Moartea a fost o binecuvântare.”

Thomas Hand, originar din Irlanda, a fost despărțit de fetița sa de opt ani, Emily, când militanții au atacat kibbutzul lor sâmbătă dimineața devreme. Ea plecase să doarmă acasă la un prieten, iar el a trebuit să aștepte două zile agonizante pentru a afla de soarta ei tragică.

Într-un interviu sfâșietor pentru CNN, domnul Hand și-a amintit momentul în care a fost anunțat că a fost găsit cadavrul fiicei sale. Luând în considerare rezultatul alternativ al luării ei ca ostatică în Gaza, el a spus: „Este mai rău decât moartea”.

Cu o voce instabilă, el a declarat pentru televiziunea de știri: „Au spus: „Am găsit-o pe Emily. Este moartă”, iar eu am spus „Da!”. Am spus „da” și am zâmbit, pentru că era cea mai bună veste dintre toate posibilitățile pe care le știam. Ori era moartă, ori era în Gaza. Și dacă știți ceva despre ceea ce le fac oamenilor din Gaza, asta e mai rău decât moartea.

atacuri hamas
sursa foto: mirror uk

‘Moartea a fost o binecuvântare’

„Nu ar avea mâncare. Nu ar avea apă. Ar fi fost într-o cameră întunecată, plină cu cine știe câți oameni. Și îngrozită în fiecare minut, oră, zi și posibili ani care vor urma. Așa că moartea a fost o binecuvântare. O binecuvântare absolută.”

Militanții din Gaza dețin aproximativ 150 de persoane luate ostatice din Israel – soldați, bărbați, femei, copii și adulți în vârstă – și au lansat mii de rachete asupra Israelului în ultimele cinci zile. Atacurile aeriene din ce în ce mai distructive ale Israelului în Gaza au spulberat blocuri întregi și au lăsat un număr necunoscut de cadavre sub dărâmături.

O ofensivă terestră în Gaza, ale cărei 2,3 milioane de locuitori sunt înghesuiți pe o fâșie de pământ lungă de numai 25 de mile, ar duce probabil la o creștere a numărului de victime de ambele părți. ONU a declarat miercuri târziu că numărul persoanelor strămutate de atacurile aeriene a crescut cu 30% în 24 de ore, ajungând la 339.000, două treimi dintre acestea înghesuindu-se în școlile ONU. Alții au căutat adăpost în cartierele sigure, din ce în ce mai puține.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: